Ιπποβοτών

/ Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019

Οδός Ιπποβοτών. (Από το 1959)
Ιπποβότες: Αρχαία πλούσια τάξη γαιοκτημόνων της Χαλκίδας, οι οποίοι κατά τον Ηρόδοτο έζησαν τον -7ο αιώνα της αρχαιότητας. Θεωρείται πως είχαν πολιτική και στρατιωτική δύναμη, καθώς έλεγχαν την πλουτοφόρα γη, αλλά και την εξουσία όλων των άλλων τάξεων εκτρέφοντας ίππους.
Επεκτείνοντας τις δραστηριότητές τους, ίδρυσαν αποικίες, – λόγω του άδικου κατανομής της γης- στην Κάτω Ιταλία και σε άλλα παράλια της Μεσογείου. Κατά τους επόμενους αιώνες πολεμώντας με τους Ερετριείς για το Ληλάντιο πεδίο, σταδιακά έχασαν την αίγλη και τη δύναμή τους.
Αργότερα, συμμετείχαν στην ίδρυση του Κοινού των Ευβοέων, που έπαιρνε διάφορες αποφάσεις για θέματα σχετικά με τη ζωή των κατοίκων του νησιού [γιορτές, αμφικτιονίες, σχέσεις καλής γειτονίας, ασφάλεια από άλλες φυλές, ιεροσυλία ναών, και μνημείων.]
Το κράτος των Αθηνών το -447 με τον Περικλή αρχηγό καταλαμβάνει το κράτος των Ιπποβοτών, διαιρεί την χώρα τους σε κλήρους και την διανέμει σε κληρούχους των Αθηνών.
Οδός Ιπποκλέους. (Από το 1959)
Ο Ιπποκλής; Κυμαίος μαζί με το Μεγασθένη το Χαλκιδέο ίδρυσαν αποικίες τόσο στην Νεάπολη της Ιταλίας όσο και στη Σικελία κατά τη διάρκεια του – 8ου αιώνα με έδρα την Κύμη.

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP