Κω

/ Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019

Οδός Κω.
Κως: Το δεύτερο σε μέγεθος νησί των Δωδεκανήσων και ένα από τα ομορφότερα νησιά . Χαρακτηρίζεται το νησί του Ιπποκράτη [-460 έως -357] πατέρα της Ιατρικής.
Στην μεγάλη προσέλευση περιηγητών συμβάλλει η σύγχρονη τουριστική υποδομή της νήσου, και οι φυσικές ομορφιές του τοπίου της, αλλά και τα σημαντικά αρχαιολογικά ή νεότερα μνημεία που περήφανα ή ερειπωμένα στέκονται για αιώνες στο έδαφός της. Μεταξύ αυτών, εξέχουσα θέση έχει το κορυφαίο ιατρικό κέντρο της αρχαιότητας με το ιερό του Ασκληπιού, και τα ονομαστά θεραπευτήρια, του μέγιστου των ιατρών της αρχαίας εποχής Ιπποκράτη, να πλαισιώνουν αυτόν τον ιερό τόπο, στον οποίο η λατρεία του θεού της Ιατρικής Ασκληπιού θεωρείται πως προήλθε από την πόλη Τρίκκη της Θεσσαλίας. Στο νησί βρίσκεται και ο πλάτανος του Ιπποκράτη το αρχαιότερο δέντρο της Ευρώπης τον οποίο επισκέπτονται πολλοί γιατροί και απλοί επισκέπτες από όλο τον κόσμο, για να δουν το 2.300 χρόνων δέντρο όπου ηρεμούσε ο γιατρός της αρχαιότητας, Συνάμα, οι διάφορες αρχαιολογικές ανασκαφές έφεραν στο φως στοιχεία της παρουσίας από τους Κάρες, τους Μυκηναίους, από τις νεκροπόλεις των Δωριέων, κ.ά. Η Κω συμμετείχε στην Δωρική Εξάπολη. Σε κατοπινές ιστορικές περιόδους από το νησί πέρασαν: Πέρσες, Μέγας Αλέξανδρος, οι Ρωμαίοι, οι Βυζαντινοί, οι Ενετοί που πούλησαν το νησί στους Ιωαννίτες Ιππότες, ακολούθησαν οι Τούρκοι (1522-1912) και οι Ιταλοί (1912-1948), οπότε η νήσος Κω μαζί με τα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου ενσωματώθηκαν στον εθνικό κορμό της Ελλάδος.
Το 1933 το νησί υπέστη τεράστιες καταστροφές από το μεγάλο σεισμό, που συγκλόνισε τη Δωδεκάνησο. Το κάστρο της Νεραντζιάς και ο πλάτανος του Ιπποκράτη με 12μ. περιφέρεια κοσμούν την Χώρα του νησιού.

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP