ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΛΙΑ

 

Kallia_Chalkida_Xalkida


portrait1highΗ Ελένη Καλλία , νομικός, ηθοποιός και συγγραφέας έλκει την καταγωγή της από τη Χαλκίδα (ανηψιά του Κωνσταντίνου Καλλία, πρώην υπουργού Εύβοιας). Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Πέλου Κατσέλη και μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών. Εργάζεται ως ηθοποιός στο θέατρο και στην τηλεόραση από το 1972 και διδάσκει τη Θεατρική και Ρητορική Τέχνη από το 1997. Eχει εκδώσει τα βιβλία “Θέλω να μάθω περισσότερα για σας” (Εκδόσεις Παπαζήση), “Η ζωή ενός θεάτρου είναι σαν παραμύθι” (Εκδ. ΑΜΜΟΣ), “Τα φωτισμένα παράθυρα διηγούνται ιστορίες” (Εκδ. Καστανιώτη), “Οι Δέκα Λέξεις που θεμελίωσαν τον Δυτικό Πολιτισμό” (Εκδ. Παπαζήση), “Η Ρητορική Τέχνη στην καθημερινή ζωή ή οι αγαπημένοι της Πολύμνιας” (Εκδ. Παπαζήση).


Έλαβε μέρος στα σήριαλ:
“Μεθοριακός σταθμός” (1974-1976), “Καταδίωξη” (1977), “Άννα Χ” (1984), “Χωρίς φλας” (1986), “Φανή” (1989), “Λίστα γάμου” (2003), “Μετράω στιγμές” (2004), “Μου λείπεις” (2005),
“Μαργαρίτα” (2006),”Singles” (2006-2007), “Εξαφάνιση” (2007-2008), “Steps” (2010-2011).
“Βασιλιάδες” (2012-2013).


stathmoshighΣυμμετείχε στην ταινία “ΟΧΙ”,του Ken McMullen ,που προβλήθηκε στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας τον Οκτώβριο του 2013.
Στην ταινία αυτή που αναφέρεται στην σημερινή θέση της Ελλάδας αλλά και στην διαχρονική της πνευματικότητα,ερμήνευσε μονολόγους από τραγωδίες του Σοφοκλή και ποιήματα του Καβάφη.
Οι ηθοποιοί που έλαβαν μέρος ήταν κυρίως από την Αγγλία και τη Γαλλία ( Jhon Shrapnel ,Lex Shrapnel ) κ.α.


Στο Θέατρο Έπαιξε πρώτος ρόλους πλάι στο Μάνο Κατράκη, τον Πέτρο Φυσσούν, την Άννα Συνοδινού, την Έλσα Βεργή, το Μίμη Φωτόπουλο, το Νίκο Χατζίσκο σε έργα Λόρκα, Γκόρκυ, Πρίσλεϋ, Ράττιγκαν, Νόελ Κάουαρντ, Ρόμπερτ Πάτρικ.

Συμμετείχε σε παραγωγές του Σύπου Ευαγγελάτου και του Σωκράτη Καραντινού με το Εθνικό Θέατρο στην Επίδαυρο.


sizigoihighΈχει εκδώσει πέντε βιβλία που έχουν κυρίως διδακτικό περιεχόμενο και αναφέρονται σε παιδιά αλλά όχι μόνο. Έχουν σαν αφετηρία το την τέχνη, την ελληνική ιστορία, το θέατρο και την μυθολογία.
“Θέλω να μάθω περισσότερα για σας”
Περιέχει συνεντεύξεις από 50 προσωπικότητες των Γραμμάτων και της Τέχνης.
Εκδόσεις ΠΑΠΑΖΗΣΗ, 1990

“Η ζωή ενός θεάτρου είναι σαν παραμύθι”
Αναφέρεται στην ιστορία του νεοελληνικού θεάτρου με άξονα το Εθνικό Θέατρο.
Εκδόσεις ΑΜΜΟΣ, 1995


theatro3b“Τα φωτισμένα παράθυρα διηγούνται ιστορίες”
Διακρίθηκε με το ΚΡΑΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ 1999.
Απευθύνεται σε παιδιά και περιγράφει την ελληνική ιστορία όπως την “είδε” το κτίριο της Βουλής από την εγκατάσταση του Όθωνα έως την ψήφιση ενός νόμου στην Ολομέλεια της Βουλής.
Εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ, 1998

“Οι δέκα λέξεις”
Αναφέρεται στη γέννηση και τη σημασία των ελληνικών λέξεων που θεμελίωσαν τον Δυτικό Πολιτισμό: Μύθος, Έρως, Χάος, Αρμονία, Μυστήρια, Τραγωδία, Φιλοσοφία, Δημοκρατία, Ιστορία, Θεραπεία.
Εκδόσεις ΠΑΠΑΖΗΣΗ, 1998

“Η Ρητορική τέχνη στην καθημερινή ζωή”
Είναι ένα βιβλίο που φιλοδοξεί να σε κάνει να μπορεί ο λόγος σου να διεκδικεί, να συγκινεί, να πείθει.
Εκδόσεις ΠΑΠΑΖΗΣΗ, 2004


Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Δήμου Χαλκιδέων

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP