Βιβλία του Βελισσάριου Καράκωστα παρουσιάστηκαν στη Χαλκίδα

Δράσεις, Νέα / Σάββατο, 13 Μαΐου 2017
 
Δύο βιβλία του Χαλκιδέου επίτιμου προέδρου Εφετών, Βελισσάριου Καράκωστα παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση το απόγευμα της Παρασκευής 12 Μαϊου στην αίθουσα του παλιού Δημαρχείου (Αβάντων 50) στη Χαλκίδα.
Για το πρώτο βιβλίο με τίτλο ”Διαβάζοντας” μίλησε η δικηγόρος Ελένη Θαλασσινού.
Πρόκειται για έκδοση που συγκεντρώνει αφενός μεν όλες τις βιβλιοπαρουσιάσεις που έχει κάνει ο Βελισσάριος Καράκωστας, οι οποίες δεν αφορούν μόνο σε βιβλία για τη νομική επιστήμη, αλλά και σε άλλα πεδία των ανθρωπιστικών και των κοινωνικών επιστημών, απόδειξη της ευρύτητας και της ανησυχίας του πνεύματός του.
Για το δεύτερο βιβλίο του ”Τι εννοεί ο νόμος” μίλησε ο δικήγόρος Άκης Κουρούπης.
Ο συγγραφέας ερευνά το ζήτημα της ερμηνείας του νόμου, παραθέτοντας τη σχετική μεθοδολογία και αναλύοντας συγκεκριμένα παραδείγματα συνταγματικών διατάξεων, καθώς και διατάξεων απο το Διοικητικό, το Ποινικό και το Αστικό Δίκαιο.
Παρέμβαση έκανε στην αρχή της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, Λάμπρος Γκάνης, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, αναφερόμενος στην αδιάκοπη ενασχόληση του συγγραφέα με θέματα της επικαιρότητας, καθώς και στους προβληματισμούς και το όραμά του για μια ιδανική Πολιτεία.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP