Η Αποστολή του Δήμου Χαλκιδέων στις εγκαταστάσεις διαχείρισης και ανακύκλωσης αστικών λυμάτων στη Λειψία

Δράσεις, Νέα, Πολιτική / Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016

Τις εγκαταστάσεις διαχείρισης και ανακύκλωσης αστικών λυμάτων των εταιρειών LAV Markran GmbH και Klaerwerk Rosental στη Λειψία είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν κατά τη δεύτερη ημέρα κατάρτισης 19 Απριλίου 2016 , ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης και οι λοιποί συμμετέχοντες-εργαζόμενοι στο Δήμο, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus plus και ειδικότερα του σχεδίου με τίτλο «GReen City I. Η ενίσχυση του ρόλου της ανακύκλωσης στη διαχείριση των Δημοτικών απορριμμάτων».
Στους καταρτιζόμενους έγινε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις και επεξηγήθηκαν αναλυτικά όλες οι φάσεις επεξεργασίας της λυματολάσπης, η διαχείριση της οποίας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση αναβάθμισης της ποιότητας ζωής κάθε αστικής περιοχής. Στο τέλος της διεργασίας και ανάλογα με τη σύνθεση των αστικών λυμάτων, οι συμμετέχοντες είδαν να παράγεται κομπόστ, μεθάνιο, φώσφορος, καθαρό νερό(κατόπιν βιολογικού καθαρισμού) και ηλεκτρική ενέργεια για τη συμφερότερη λειτουργία αυτών των εγκαταστάσεων.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε επίσημη επίσκεψη στο νέο δημαρχείο της Λειψίας, όπου οι Δήμαρχοι Χαλκίδας κ. Παγώνης και Λειψίας κ. Jung είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να ανταλλάξουν απόψεις.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Χαλκιδέων

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP