Σχέδιο νόμου ΦΟΔΣΑ

Δράσεις, Νέα, Πολιτική / Τρίτη, 10 Μαΐου 2016

Δεκτό έκανε του Υπουργείο Εσωτερικών το αίτημα της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και της ΚΕΔΕ, για παράταση στη διαβούλευση για το Σχέδιο Νόμου, που αφορά στους Φορείς Διαχείρισης Απορριμμάτων.
Όπως είναι γνωστό το Σχέδιο Νόμου αναρτήθηκε για διαβούλευση στις 22 Απριλίου με καταληκτική ημερομηνία την 6η Μαΐου , χρονικό διάστημα που θεωρήθηκε σχεδόν απ’ όλους τους εμπλεκόμενους, απαγορευτικό, δεδομένου ότι μεσολάβησαν όλες οι αργίες των ημερών του Πάσχα. Μάλιστα για το ίδιο θέμα συνεδρίασε την Πέμπτη 5 Μαΐου στη Λαμία η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και όλοι σχεδόν οι παριστάμενοι εξέφρασαν τις ενστάσεις τους για το Σχέδιο, όπως αυτό αναρτήθηκε στις 22 Απριλίου 2016.
Ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης τόνισε ότι η παράταση στη διαβούλευση αποτελεί μονόδρομο και μάλιστα πρότεινε και έγινε αποδεκτό, να υπάρξει τις αμέσως επόμενες ημέρες κοινή συνεδρίαση της ΠΕΔ και του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας, παρουσία και εκπροσώπου της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, ο οποίος θα δώσει διευκρινίσεις επί του Σχεδίου Νόμου.
Στο τέλος της συνεδρίασης συγκροτήθηκε 5μελής επιτροπή, η οποία θα επεξεργασθεί λεπτομερώς όλα τα άρθρα του Σχεδίου και θα καταθέσει τις προτάσεις της στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ.
Στο μεταξύ το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε σε νέα απόφαση και έτσι η διαβούλευση παρατάθηκε μέχρι 18 Μαΐου .

Γραφείο Τύπου
Δήμου Χαλκιδέων

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP