Σε διεθνές συνέδριο για τα δικαιώματα των παιδιών η Υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων Δήμου Χαλκιδέων, Μαρία Γερογιάννη

Δράσεις, Νέα / Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019

Εισήγηση με τίτλο: «Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (GDPR) και Παιδιά» παρουσίασε η Υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων του Δήμου Χαλκιδέων,  Μαρία Γερογιάννη, σε διεθνές συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, πριν λίγες ημέρες.

Η κ. Γερογιάννη τόνισε ότι όλοι πρέπει να μεριμνούμε για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των ανήλικων, αποφεύγοντας να δημοσιοποιούμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες ή στοιχεία για την ζωή των παιδιών, καθώς είναι πολλοί οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο, ενώ πρέπει συμβουλεύουμε τα μεγαλύτερα παιδιά και τους εφήβους για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να δημοσιοποιούν τα ίδια στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Υπογράμμισε ακόμη ότι η συμμετοχή των παιδιών στην «Κοινωνία της Πληροφορίας» πρέπει να γίνεται με ασφαλή και εποικοδομητικό τρόπο.
Το διεθνές επιστημονικό συνέδριο με τίτλο: «H Παιδική Ευημερία και οι Προοπτικές Βελτίωσής της», συνδιοργάνωσαν το Χαμόγελο του Παιδιού και το Πάντειο Πανεπιστήμιο και καταξιωμένοι επιστήμονες από όλον τον κόσμο, όπως ο Καθηγητής John Poulakos, από το University of Pittsburg, USA και η κα Lisa Pedrini, Project Manager του Δείκτη Παιδικής Ευημερίας MDI, από το University of British Columbia, του Καναδά. Εναρκτήριους λόγους απεύθυναν: o Πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού κ. Κώστας Γιαννόπουλος, η Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου κα Ισμήνη Κριάρη και ο καταξιωμένος παγκοσμίως στο πεδίο της παιδικής ευημερίας, Καθηγητής Alex Michalos από το University of Northern British Columbia.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP