Συνάντηση Χρήστου Παγώνη με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη

Δράσεις, Νέα, Πολιτική / Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016

Χρονίζοντα ζητήματα του Δήμου Χαλκιδέων, όπως είναι η έλλειψη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και Σχεδίου Πόλεως σε μεγάλο τμήμα της συνοικίας “Χαραυγή”, αλλά και το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, έθεσε ο δήμαρχος Χρήστος Παγώνης στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Ιουνίου στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Χαλκιδέων ανέφερε ότι το Γ.Π.Σ. της Χαλκίδας υποβλήθηκε το 1997 και μετά από 17 χρόνια, το 2014, επιστράφηκε χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Έτσι, ο μεγαλύτερος Δήμος της Στερεάς Ελλάδας δεν έχει σήμερα Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν χρήσεις γης, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Επίσης, ο Χρήστος Παγώνης αναφέρθηκε στο πρόβλημα που υπάρχει στην συνοικία της “Χαραυγής”του Δήμου Χαλκιδέων, όπου έχει εγκριθεί το Σχέδιο Πόλεως σε ποσοστό 60%, ενώ για το υπόλοιπο τμήμα οι κάτοικοι είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν πρόστιμα διατήρησης.

Τέλος, επεσήμανε το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στους  Δήμους της Στερεάς Ελλάδας, με τη διαχείριση των απορριμμάτων, ζητώντας από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία για να ξεμπλοκάρει το θέμα και να μην χαθούν έργα εκατομμυρίων ευρώ, που είτε βρίσκονται σε εξέλιξη είτε έχουν δρομολογηθεί.


 

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP