«Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Χαλκίδας» – Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική συνάντηση, από τον Δήμο Χαλκιδέων με εμπόρους και επαγγελματίες, για την εξέλιξη του έργου.

Δράσεις, Νέα / Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2023

Ενημερωτική συνάντηση, σχετικά με την εξέλιξη του έργου «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου – Open Mall», πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, με φορείς, εμπόρους και επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται στις οδούς, που περιλαμβάνει το έργο.
➡️Κατά τη συνάντηση, η Δήμαρχος μαζί με τον εκπρόσωπο της ανάδοχης εταιρείας και μηχανικούς του Δήμου Χαλκιδέων, αναφέρθηκαν στην αναβάθμιση της οδού Περικλέους Σταύρου, που ήδη εκτελείται, καθώς και στον χρονικό σχεδιασμό συνέχισης του έργου στις υπόλοιπες οδούς, με επόμενη την οδό Γαζέπη, όπου θα προηγηθούν οι εργασίες εγκατάστασης φυσικού αερίου.
📌Όπως ανέφερε αρχικά η Δήμαρχος, «Τα έργα που υλοποιούνται στο κέντρο της πόλης φέρνουν δυσκολίες, γι’ αυτό ζητούμε την ανοχή και την υπομονή σας και σας θέλουμε αρωγούς στον στόχο μας, για μια καινούρια, διαφορετική και φιλική Χαλκίδα. Είναι έργα σύνθετα, λόγω και των δικτύων κοινής ωφέλειας και γίνονται πάντα σε συνεργασία με τις αρμόδιες εταιρείες, ώστε να υλοποιούνται συντονισμένα τα καινούρια δίκτυα και στη συνέχεια να εκτελείται το έργο αναβάθμισης της οδού, προς αποφυγή μελλοντικών εκσκαφών.», και συνέχισε «Το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου το γνωρίζετε όλοι καλά, καθώς είναι έργο που ξεκίνησε ως ιδέα του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας, σε συνεργασία με τον Δήμο. Καταφέραμε σε αυτή τη δημοτική θητεία να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση, από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και πραγματοποιούμε ένα μεγάλο έργο, το οποίο, σε συνδυασμό με τη ανακατασκευή της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας που εκτελείται, την ανάπλαση της Λεωφόρου Βενιζέλου που θα ξεκινήσει σύντομα και την πεζοδρόμηση του τρίτου τμήματος της οδού Αβάντων που θα γίνει μετά, θα δημιουργήσουν ένα ανανεωμένο ευρύτερο εμπορικό κέντρο, φιλικό σε πολίτες και επισκέπτες και θα τονώσουν την τοπική οικονομία, ιδιαίτερα τον εμπορικό και επαγγελματικό κόσμο».
📌Στη συνέχεια, τον λόγο πήραν η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χαλκιδέων κ. Δάφνη Παπανέστη και ο εκπρόσωπος της ανάδοχης εταιρείας κ. Θανάσης Καμαριώτης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στον κύριο άξονα του έργου, τις εργασίες που θα εκτελεστούν στο οδόστρωμα και στα πεζοδρόμια των συγκεκριμένων οδών, το χρονοδιάγραμμα των εργασιών και απάντησαν σε σχετικές ερωτήσεις των παρευρισκόμενων.
📌Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ), οι οποίοι αναφέρθηκαν στους αγωγούς φυσικού αερίου που κατασκευάζονται στις συγκεκριμένες οδούς, για τους οποίους θα ενημερώσουν τους αρμόδιους φορείς και επαγγελματίες, για να κάνουν αίτηση για νέες συνδέσεις, όσοι επιθυμούν, στην παρούσα φάση και να αποφευχθούν μελλοντικές τομές.
📌Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Εύβοιας, του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας και του Σωματείου Καταστηματαρχών Εστίασης, Αναψυχής και Ψυχαγωγίας Εύβοιας «Ο Ξένιος Ζευς» και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή που περιλαμβάνεται στο έργο.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP