Με επιτυχία πραγματοποιούνται τα «Κυζίκεια 2024» στη Νέα Αρτάκη🎶

Δράσεις, Νέα / Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2024

Με επιτυχία συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο των φετινών «Κυζικείων», οι οποίες ξεκίνησαν το Σάββατο 3 Αυγούστου 2024 και ολοκληρώνονται την Κυριακή 25 Αυγούστου 2024, με επίκεντρο το πάρκο Κυζικείων και το πάρκο ΚΕΓΕ στη Νέα Αρτάκη.
📌Η έναρξη των Κυζικείων 2024 έγινε το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Αυγούστου, με το Εργαστήρι Πολιτισμού Νέας Αρτάκης «Παναγία Φανερωμένη» και την μουσικοχορευτική παράσταση «Χορεύοντας στις πλατείες», χαρίζοντας ένα διήμερο γεμάτο χορούς και μελωδίες από όλη την Ελλάδα.
📌Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το Σάββατο 10 Αυγούστου, με τους Σύλλογο Ποντίων Ν. Αρτάκης «Παναγία Σουμελά» και Στέγη Πολιτισμού «Τερψιχόρη» να μεταφέρουν «χορευτικά» τον κόσμο στις περιοχές του Πόντου και της Θράκης.
📌Χθες, Κυριακή 11 Αυγούστου, τη σκυτάλη πήρε η δραστήρια Θεατρική Ομάδα της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αρτάκης, η οποία, στο πλαίσιο του έτους Γιάννη Σκαρίμπα, παρουσίασε τη θεατρική παράσταση «Η κυρία του τραίνου», χαρίζοντας γέλιο και παράλληλα συγκίνηση σε όλους, όσοι παρευρέθηκαν.
➡️Τα Κυζίκεια 2024 συνεχίζονται την Κυριακή 18 Αυγούστου και τη Δευτέρα 19 Αυγούστου με την θεατρική παράσταση «Κατ’ απ’ τη κρεβατίνα», από τον Σύλλογο Απανταχού Αρτακηνών-Κυζικηνών, σε επιμέλεια και σκηνοθεσία της κ. Μαίρης Τσομπανίκου.
➡️Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Elena Vaka/Elena Vaka II, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε Νέας Αρτάκης Χαράλαμπος Κώσταρος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμητρα Σακελλαράκη, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Πρόεδρος και Σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Αρτάκης.
📣«Τα Κυζίκεια, διανύοντας την 4η δεκαετία της ζωής τους, είναι αυτά που, ως επιστέγασμα μέσα στο καλοκαίρι που γιορτάζει και η Παναγία Φανερωμένη, έρχονται να αναδείξουν το πολιτιστικό κομμάτι του τόπου αυτού. Δεν είναι τυχαίο ότι, βλέποντας το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, μπορούμε να αντιληφθούμε πόσο πλούσια είναι σε πολιτισμό και πόσο δραστήριους Συλλόγους έχει η Νέα Αρτάκη. Συγχαρητήρια σε όλους, όσοι συμμετέχουν στους Συλλόγους και δίνουν την ψυχή τους, για την ανάπτυξη της παράδοσης και του πολιτισμού. Συγχαρητήρια και στους αιρετούς, τον Αντιδήμαρχο Νέας Αρτάκης, την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού, στα μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας, στους υπαλλήλους και σε όλους, όσοι βοηθούν στις εκδηλώσεις αυτές. Εύχομαι κάθε χρόνο να είμαστε ακόμη πιο δυνατοί και δημιουργικοί.», δήλωσε σχετικά η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP