Διεθνές συνέδριο, “Κβαντική Χρωμοδυναμική σε κοσμικές ενέργειες”

Έναρξη: 16/05/2016 - Λήξη: 20/05/2016
Κατηγορία: Πολιτισμός

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας, στο μέγαρο “Κότσικα” ξεκίνησε το πρωΐ της Δευτέρας 16 Μαΐου το μίνι διεθνές συνέδριο με θέμα “Κβαντική Χρωμοδυναμική σε κοσμικές ενέργειες”.
Συμμετέχουν 25 θεωρητικοί και πειραματικοί επιστήμονες στον Τομέα της Φυσικής Υψηλών Ενεργειών από γνωστά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα του κόσμου και μεταξύ αυτών και ένας ΄Ελληνας, ο Χαλκιδέος Διονύσης Τριανταφυλλόπουλος, καθηγητής σε Πανεπιστήμιο στο Τρέντο της Ιταλίας.
Το συνέδριο θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 20 Μαΐου και στο διάστημα αυτό θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν πρόσφατα δεδομένα από τον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων και από τα Παρατηρητήρια Κοσμικών Ακτίνων και Νετρίνων.
Στην έναρξη παρέστη και ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ο οποίος ευχήθηκε στους συμμετέχοντες συνέδρους καλή διαμονή στην πόλη και τους ευχαρίστησε για την απόφαση να διεξαχθεί στη Χαλκίδα το συνέδριο τους.
Με την ευκαιρία ο δήμαρχος τους ενημέρωσε για την ιστορία της πόλεως, τονίζοντας ότι είναι από τις πλέον αρχαίες στην Ευρώπη, έχοντας αναδείξει σημαντικούς ανθρώπους.

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP