Παρουσίαση του αστυνομικού μιθυστορήματος “Τα Βατράχια”

Έναρξη: 30/09/2016 - Λήξη: 30/09/2016
Κατηγορία: Πολιτισμός

Οι εκδόσεις “ΟΣΤΡΙΑ” και ο συγγραφέας, Δημήτρης Σίμος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του αστυνομικού μιθυστορήματος “Τα Βατράχια”, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 21.00, στο Κόκκινο Σπίτι Χαλκίδας.

Είσοδος ελεύθερη.

Με την υποστήριξη του ΔΟΑΠΠΕΧ.

Ομιλητές:

Κωνσταντίνος Κουκουβίνος, Αστυνόμος Α.Διοικητής Τροχαίας Χαλκίδας
Ευτυχία Γιαννάκη, Συγγραφέας Αστυνομικής Λογοτεχνείας
Αντώνης Παναγιωτόπουλος – Πιπεριάν, Εκδότης, Υπεύθυνος Ύλης περιοδικού “Αν”.

Λίγα Λόγια για το Βιβλίο

2011
«Κοίταξα την φωτογραφία, ένιωσα σαν να ήμουν εκεί, να έβλεπα το πτώμα από κοντά. Ένα κοριτσάκι με βρεγμένα μαλλιά που δίπλωναν πίσω από δύο πεταχτά αυτιά. Φορούσε μόνο τα εσώρουχα. Οι ώμοι της κατάλευκοι ,σκελετωμένοι. Το φως από το φλας της σήμανσης , αντανακλούσε μέσα στα μάτια της».
Ο αστυνόμος Καπετάνος , δέσμιος των αναμνήσεων του, υποφέρει από αυπνίες. Διωγμένος από την ενεργό δράση, παραγκωνισμένος από οικογένεια και τοπική κοινωνία ,υποφέρει από τα φαντάσματα του παρελθόντος του. Η απόπειρα δολοφονίας του, από τον πρώην συνάδελφο του -και αδελφό της γυναίκας τους- στην υπόθεση με κωδικό όνομα «Ξένος» στοιχειώνει τις νύχτες του.
Η εύρεση της σωρού ενός νεαρού κοριτσιού στα παγωμένα νερά του Ευβοϊκού, τον φέρνει στην επιφάνεια, ανακαλείται στην θέση του. Ο υπεύθυνος της αποπομπής του, αστυνομικός Διευθυντής Μαράκης, τον καλεί εσπευσμένα πίσω. Το θύμα, δεν είναι οποιοδήποτε κορίτσι, είναι η κόρη του επιχειρηματία Ραφτόπουλου!
Η επιστροφή στην θέση του διχάζει, κόντρες, φιλίες και μια εσωτερική λύτρωση που θα έρθει μόνο με την ανακάλυψη του δολοφόνου. Το ταξίδι ξεκινάει ξεφλουδίζοντας τον σάπιο προστατευτικό φλοιό κρυμμένων μυστικών, η κάθαρση φαντάζει αναγκαία ή μήπως όχι;!!!
Με αφετηρία τη δολοφονία μιας μαθήτριας δεκατεσσάρων ετών, κόρης ενός επιφανούς επιχειρηματία της Χαλκίδας, ξετυλίγεται το κουβάρι μιας αστυνομικής ιστορίας που απλώνει τα πλοκάμια της και τυλίγει ασφυκτικά τον αστυνόμο Καπετάνο μέχρι το ανατρεπτικό φινάλε.Το θύμα, ένα κορίτσι ντυμένο συνέχεια στα μαύρα με μόνη παρέα την μουσική της, περιθωριοποιημένη από φίλους και συμμαθητές, ανασύρεται νεκρή από την θάλασσα, φορώντας μόνο τα εσώρουχα. Η δολοφονίας της σοκάρει την τοπική κοινωνία, η οικογένεια θρηνεί, τα στοιχεία προκαλούν αναπάντητα ερωτήματα. Ενοχές, τύψεις και ψέματα ανακατεμένα σε ένα «τσουβάλι» από οργή ξυπνούν μια πόλη! Το bullyingέχει εισχωρήσει σε κάθε σχολική κοινωνία με τις συνέπειες του να εμφανίζονται στις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών. Ο αστυνόμος Καπετάνος προσπαθεί να πνίξει τα συναισθήματα που του προκαλεί η υπόθεση. Να αποστασιοποιηθεί από την οργή που νιώθει. Η κόρη του ,παιδί χωρισμένων γονιών, αντιμετωπίζει σοβαρά μαθησιακά προβλήματα στο σχολείο, απομονώνεται από τους συνομήλικους. Πόσο διέφερε το θύμα από την κόρη του;«Χωράνε συναισθηματισμοί στην έρευνα;»
Καταστροφικά μυστικά της οικογένειας του θύματος, πολιτικές κινήσεις εξουσίας, πορνεία, ναρκωτικά καθώς και μια ολοκληρωτική προσπάθεια συγκάλυψης κάτω από το πλαίσιο προστατευτισμού που προσφέρει η εξουσία θα είναι οι σκόπελοι στον δρόμο του. Σκόπελοι που θα υψωθούν ακόμα πιο δυνατοί,όταν το παρελθόνεμφανιστεί μπροστά στα μάτια του. Οι εφιάλτες του γίνονται απτοί!!! Η υπόθεση ‘’Ξένος’’ δεν έχει κλείσει.
1985
Δυο αδέλφια που δεν ενώθηκαν με δεσμούς αίματος. Ένας κήπος γεμάτος λάσπη, μια φτωχική σοδειά. Απώλειες ζωών που θα διχάσουν και θα ενώσουν τις ψυχές του σπιτιού. Η μετάβαση μια οικογένειας από τον πλούτο στην φτώχια. Μια απελπισμένη προσπάθεια για χρήματα. Ένα βιός που χάνεται. Ένας φόνος που θα ενώσει τα ‘’αδέλφια’’.

Δυο ιστορίες, ένα τέλος.

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP