Πρόγραμμα Αποκριάτικων Εκδηλώσεων 2018

Έναρξη: 04/02/2018 - Λήξη: 04/02/2018
Κατηγορία: Πολιτισμός

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις ξεκινούν με το άνοιγμα του Τριωδίου, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται με την Τελετή Λήξης του Θαλασσινού Καρναβαλιού, την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, που φέτος έχει θέμα «Το Χρονικό της Τροίας», ενώ την Κ.Δευτέρα γιορτάζουμε τα κούλουμα στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Χαλκίδας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018 – «ΕΝΑΡΞΗ ΑΠΟΚΡΙΑΣ»
‘Ωρα 17:30. Από το χώρο της πλατείας Μάλλιου (Κόκκινο Σπίτι), η Φιλαρμονική, με δυο ομάδες τυμπανιστών και πλήθος καρναβαλιστών, σηματοδοτούν την έναρξη της αποκριάς και των αποκριάτικων εκδηλώσεων στη Χαλκίδα, με κατάληξη στο στρογγυλό της παραλίας.
Ώρα 19:30. Συναυλία με το γνωστό Έλληνα καλλιτέχνη, ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΣΗ και την ορχήστρα του.

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
‘Ωρα 11.30. Με αφετηρία το Κόκκινο Σπίτι και με κατάληξη στο στρογγυλό της παραλίας – Εκδηλώσεις Παραδοσιακής Αποκριάς & Αποκριάτικα Δρώμενα με το Λύκειο Ελληνίδων Χαλκίδας και τους Χορηλάτες.

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
Ο πολ. Σύλλογος «Τ’ Αλωνάκι» σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους, διοργανώνουν ένα ξέφρενο αποκριάτικο γλέντι, με παραδοσιακά τραγούδια, φωτιές, τσικνίσματα και άφθονο κρασί… (ώρα 17:30) σε 3 γειτονιές της πόλης μας (Αλωνάκι, πεζόδρομος Νεάπολης,  και πλατεία Κανήθου) με κατάληξη όλων στην πλατεία του Αγίου Νικολάου, σε ειδικά στεγασμένο χώρο (ώρα 19:00) για ένα ατέλειωτο αποκριάτικο γλέντι, συνοδεία ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής.

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 (ώρα 11:30)
«Τα Γαϊτανάκια του Ευρίπου»!!!!!!
Σ’ όλο το μήκος της παραλίας ακόμα και μέσα στη θάλασσα (βαρκάκια, καΐκια, κανόε-καγιάκ κλπ), πολιτιστικοί σύλλογοι, μαθητές σχολείων, ανεξάρτητες ομάδες μικρών και μεγάλων… στήνουν και χορεύουν με το δικό τους γαϊτανάκι !
Η παράσταση περιλαμβάνει γύρω στους 5 χορούς, με αποκορύφωμα ως φινάλε το δικό μας Καβοντορίτικο.
Ακολουθεί νησιωτικό γλέντι, με την ορχήστρα του Νίκου Οικονομίδη.

3-ΗΜΕΡΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΑΠΟΚΡΙΑΣ
«ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ»
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16, ΣΑΒΒΑΤΟ 17 & ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Ένα τριήμερο γλεντιού και διασκέδασης, ξεκινά με εκδηλώσεις, από το πρωί, έως αργά το βράδυ.

• Συγκεκριμένα, το Καρναβάλι με τα πεζοπόρα τμήματα, όπως καθιερώθηκε από πέρυσι, θα γίνει το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου το απόγευμα (ώρα έναρξης 16:00).
Μεγάλη παρέλαση με Καρναβαλιστές, Τυμπανιστές, Άρματα…και πλήθος κόσμου, ξεκινούν από το Κόκκινο Σπίτι και καταλήγουν στην παραλία…

• Ακολουθεί γλέντι μέχρι αργά το βράδυ, καθώς στους εμπορικούς δρόμους της πόλης, η «ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ» παίρνει τη σκυτάλη, με μοναδικές προσφορές από τα καταστήματα της πόλης μας και με μουσικές σκηνές, κεράσματα, παρέλαση ομάδων τυμπανιστών και πολλές άλλες εκπλήξεις….

• Το αποκορύφωμα της Αποκριάς, είναι την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου: Ξεκινά από το πρωί με το παιδικό μας πάρτι (ώρα 11:30) και συνεχίζει με πληθώρα εκδηλώσεων και παρουσιάσεων μέχρι και την έναρξη της ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ «ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ» της Χαλκίδας, ώρα 18:30, με θέμα εφέτος: «ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗ ΤΡΟΙΑΣ».
Μια μυθολογική προσέγγιση, μέσα από φαντασμαγορικές μάχες και διεκδικήσεις, πλαισιωμένες από γιγάντιες πλωτές φιγούρες και σκηνικά, μουσική, εφέ ήχου και φως και φυσικά, πυροτεχνήματα που θα φωτίσουν τον ουρανό της πόλης μας.
Ένα μοναδικό θέαμα μέσα στη θάλασσα, στο στενό του Ευρίπου, με γιγάντιες κατασκευές σε στεριά και θάλασσα, και με τη συμμετοχή εκατοντάδων καρναβαλιστών και πλεούμενων.

Μετά το πέρας της τελετής, ακολουθεί καύση του Καρνάβαλου μέσα στον Ευβοϊκό και όπως πάντα το θαλασσινό μας καρναβάλι… κλείνει την αυλαία του, με συναυλία γνωστών καλλιτεχνών και γλέντι στην παραλία

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 (ώρα 11:00).
Κούλουμα με σαρακοστιανά εδέσματα, άφθονο κρασί… και με ορχήστρες παραδοσιακής μουσικής, στη Χαλκίδα και σ’ όλες της Δημοτικές μας Ενότητες (Ανθηδώνα, Ν. Αρτάκη, Αυλίδα και Ληλάντειο).

Για δηλώσεις συμμετοχής στην παρέλαση καρναβαλιστών το Σάββατο 17/2 και στην Τελετή Λήξης την Κυριακή 18/2, στην περίπτωση που έχετε πλεούμενο συμπληρώστε τη ΦΟΡΜΑ

TRAILER ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Στ. Ελλάδας, Δήμος Χαλκιδέων, ΔΟΑΠΠΕΧ, Επιμελητήριο Εύβοιας
Συνεργασία: ΟΛΝΕ και Ναυπηγεία Χαλκίδας
Μέγας Χορηγός: FIX HELLAS

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP