«ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ 2023» – Θεατρική παράσταση “ Θείο Τραγί “, του Γ. Σκαρίμπα

Έναρξη: 08/08/2023 - Λήξη: 08/08/2023
Κατηγορία: Πολιτισμός

• Τρίτη 8 Αυγούστου 2023, ώρα 21:00, Θέατρο “ Ορέστη Μακρή “

Ο ΔΟΑΠΠΕΧ και ο Σύλλογος «Φίλοι του Γιάννη Σκαρίμπα», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που είναι αφιερωμένες στον σπουδαίο Χαλκιδέο συγγραφέα Γιάννη Σκαρίμπα με τίτλο: «ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ 2023», διοργανώνουν την παρουσίαση της θεατρικής παράστασης, “ Θείο Τραγί “, του Γ. Σκαρίμπα, από τη θεατρική ομάδα «ΓΚΡΑΝ ΓΚΙΝΙΟΛ», με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Η Θεατρική ομάδα ΓΚΡΑΝ ΓΚΙΝΙΟΛ, ιδρύθηκε το 2013 και είναι μια ομάδα καλλιτεχνών της Θεσσαλονίκης που αρχικά είχε την ιδέα να ανεβάσει το << Περιμένοντας τον Γκόντο  >> του Σάμουελ Μπέκετ . Από τότε , αυτή η παρέα έγινε μεγαλύτερη , δέθηκε σφιχτά μεταξύ της , ανέβασε κι άλλες παραστάσεις, συνεργάστηκε με άλλες ομάδες , θεατρικούς χώρους και φορείς της πόλεις , πέρασε δύσκολα , ονειρεύτηκε και εξακολουθεί να το κάνει σε πείσμα των καιρών …
Το όνομα είναι μια αναφορά στο Παρισινό θέατρο που από το 1897 έως το 1962 ανέβασε πάνω απο 1 εκατομμύριο έργα βίας και φρίκης. Έως και σήμερα έμεινε η έκφραση “Γκραν Γκινιόλ ” που τη χρησιμοποιούμε για να χαρακτηρίσουμε κάτι τρομακτικό ή κάτι που έχει αγωνία .

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP