Στις όχθες του Λήλαντος 2017

Έναρξη: 30/06/2017 - Λήξη: 08/07/2017
Κατηγορία: Πολιτισμός

Να ‘μαστε πάλι εδώ!
30 Ιουνίου με 8 Ιουλίου
Κάθε κήπος έχει
μια φωλιά για τα πουλιά.
Κάθε δρόμος έχει
μια καρδιά για τα παιδιά…
Κι εμείς έχουμε πια τη δική μας γωνιά για να τραγουδάμε και να χορεύουμε, κάθε που σταματάμε να ονειρευόμαστε, Μάνο μας! Πλάι στο ποτάμι!
Ενδεχομένως και τη δική μας «Οδό Ονείρων», του Σωτήρη!
Ο Γιώργος θα ξεκινήσει με τους δρομείς τη μεγάλη συμβολική Λαμπαδηδρομία, που θα ενώσει όλα τα χωριά του Ληλαντίου στις 30/6.
Θα’ χουμε παιδιά να διασκεδάζουν και να γελούν από 3 μέχρι 7 του Ιούλη, κάθε μέρα 17:00 με 19:00 και ο ΓΑΣ Βασιλικού θα κάνει αγώνες μπάσκετ από τις 4 ως τις 9.
Θα ’ρθουν πάλι φίλοι μας απ’ το εξωτερικό, οι ROYAL CIRCUS OSTRICA να μας παίξουν τους δικούς τους σκοπούς. Θα ’ρθουν και δικοί μας, πολλοί, να μας ταξιδέψουν απ’ άκρη σ’ άκρη, στης ψυχής τα βάθη και… τα πάθη.
Να θυμηθούμε την …τρομερή μας τη λαλιά… και να ανασκιρτήσουμε λίγο ως Έλληνες προς τα μπρός. Να γίνουμε, έστω για μερικές μέρες, μια γειτονιά μονιασμένη, μοσχοβολούσα, καλλιτεχνίζουσα!
Θα δούμε και θ’ απολαύσουμε «χορούς της γης, χορούς ψυχής» στις 30/6 από τους δικούς μας του Εργαστηρίου.
Θα χορέψει η σχολή της Δήμητρας της Αγραφιώτη, που φέτος έχει γενέθλια αφού κλείνει τα 10 (….η σχολή) στις 4/7.
Μικροί, μεγάλοι από το τμήμα των Αρχαίων Ελληνικών θα μας δείξουν το δρώμενο: όταν οι Θεοί κι οι άνθρωποι πολεμούν για το καλό. Οι μικροί μας ηθοποιοί θα μας παίξουν ιστορίες της μυθολογίας αλλά και τον Πλούτο του Αριστοφάνη στις 6/7. Κι οι μεγάλοι μας ηθοποιοί θα τους έχουν προλάβει «όλο τρέλα» στη σκηνή στις 5/7.
Θα ροκάρουμε ατελείωτα με την Τάνια Κικίδη, τους Point, τα Παράλληλα seeΜπαντα, τους The Local Band την Παρασκευή στις 7/7.
Οι The Worksongs Project θα μας παίξουν τραγούδια και θα μας δείξουν εικόνες της δουλειάς και του μόχθου απ’ όλο τον κόσμο στις 5/7.
Οι μαθητές μας του πιάνου (4/7), της κιθάρας (6/7) θα κάνουν συναυλίες μοναδικές.
Θα πούμε ιστορίες για «της ζωής το Φυλαχτάρι» και πώς μέσα από το τραγούδι σώσαμε το βιός της προγονικής μας καταβολής, μαζί με την Έλσα και τους χορευτές της απ’ την Αγία Μαρίνα, στις 2/7.
Θα ξανακουστούν οι Λαϊκοί Βάρδοι του Πάνου Γεραμάνη με το Νίκο τον Καλογερόπουλο, τον Αγάθωνα, τη Σοφία Παπάζογλου, τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, το Μανώλη Δημητριανάκη, το Βασίλη Νούσια στις 3/7. Θα παίξουμε εμείς οι ρεμπέτες του Εργαστηρίου, θα τραγουδήσει η παιδική μας χορωδία και θα χορέψουν οι χορευτές του Πολ. Συλ. Αγ. Νικολάου και της Πολιτιστικής Δραστηριότητας Αγ. Μαρίνας στις 3/7.
Λίγο πριν, στις 19:00, στην αίθουσα του Λυκείου Βασιλικού θα πραγματοποιηθεί εσπερίδα με θέμα: Κέντρο Έρευνας Λαϊκού Τραγουδιού, Πάνος Γεραμάνης, οργάνωση, προσδοκίες, προοπτικές, στην οποία θα συμμετέχουν οι Διονύσης Τσακνής, συνθέτης, πρόεδρος της ΕΡΤ, Μάρκος Δραγούμης, εθνομουσικολόγος, πρόεδρος του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών, Βασίλης Καρδάσης, βιογράφος του Π.Γ., πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Γ. Κοντογιάννης, δημοσιογράφος, εκδότης του περιοδικού Λαϊκό Τραγούδι, Στ. Καραγιώργος, διευθυντής του Μουσείου Τσιτσάνη στα Τρίκαλα, Κ. Παπαδημητρίου, καθηγητής Νομικής του ΕΚΠΑ, Σ. Κουρούσης, μουσικός, συγγραφέας, συλλέκτης δίσκων λαϊκού τραγουδιού κ. ά.
Κάθε βράδυ 3/7 έως 6/7 θα γίνεται Ρεμπέτικη Κατάνυξη από τις 23:00.
…θα παίζουν οι διπλοπενιές με τέτοια μαεστρία, θα ξαναζωντανέψουμε παλιά μας μεγαλεία… αλλά θα το πάμε και μέχρι το σήμερα. Γιατί και σήμερα γράφεται αυθεντικό Λαϊκό Τραγούδι:
Θα’ρθει ο Μάλαμας την 1η του μηνός, θα’ρθει ο Μαργαρίτης κι η Ραλλία στις 8!
Κάθε μέρα η είσοδος θα είναι ελεύθερη!
Τους οβολούς σας μόνον για Μάλαμα την 1/7 και Μαργαρίτη με Ραλλία στις 8/7.
Πιστοί και μη …προσέλθετε!!!
Πληροφορίες: www.bytheriveroflilas.gr
bytheriveroflilas

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
Δ. ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ, Δ.Ε.ΛΗΛΑΝΤΙΩΝ, ΔΗΜ. ΚΟΙΝ. ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.
ΠΕΡΙΦ. ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ «ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ»
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP