Επιβολή μέτρων για τη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών του Δήμου Χαλκιδέων

Χωρίς κατηγορία / Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020

Έχοντας υπόψη την Κοινή Υπουργική Απόφαση 10043/20-3-20 (ΦΕΚ 943, Β’) περί επιβολής μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των λαϊκών αγορών, την Κοινή Υπουργική Απόφαση 10371/22-3-20 (ΦΕΚ 988, Β’) περί απαγόρευσης λειτουργίας των κλάδων των λαϊκών αγορών και του Πρακτικού 9/20 της Επιτροπής Εύρυθμης Λειτουργίας Λαϊκών Αγορών του Δήμου Χαλκιδέων, η Δήμαρχος Χαλκιδέων αποφάσισε:
1. Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών της Τετάρτης στη Χαλκίδα (οδό Γιαννίτση) και της Δευτέρας στο Βαθύ Αυλίδας, λόγω στενότητας του χώρου, στον οποίο αυτές πραγματοποιούνται.
2. Οι Λαϊκές Αγορές της Τρίτης (Πάρκο του Λαού), της Πέμπτης (Κάνηθος, Νέα Αρτάκη) και του Σαββάτου (Νεάπολη), θα διεξαχθούν με τους κάτωθι όρους:
◦ Οι πάγκοι όλων των πωλητών, εμπόρων και παραγωγών, δεν θα υπερβαίνουν τα 3 μέτρα.
◦ Ανάμεσα στους πάγκους θα μεσολαβούν οι προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας.
◦ Η τοποθέτηση των πωλητών, αν παραστεί ανάγκη, θα γίνει και στον χώρο των βιομηχανικών ειδών.
3. Καλούνται οι παραγωγοί και οι έμποροι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, να μην συμμετέχουν στις Λαϊκές Αγορές και οι καταναλωτές να τηρούν όλα τα μέτρα πρόληψης και περιορισμών που έχουν επιβληθεί με τις σχετικές κυβερνητικές αποφάσεις.
4. Τα παραπάνω μέτρα θα εφαρμοστούν από τις υπηρεσίες του Δήμου, σε συνεργασία με το προσωπικό της εταιρίας φύλαξης και τους εκπροσώπους του Σωματείου Πωλητών Λαϊκών Αγορών, σύμφωνα και με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Λειτουργίας Λαϊκών Αγορών του Δήμου Χαλκιδέων και του Ν.4497/17. Εάν κριθεί απαραίτητο θα ζητηθεί και η συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ..

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP