ΜΑΛΒΙΝΑ ΚΑΡΑΛΗ

Malvina_Karali_Chalkida_Xalkida


malvina_dctvgr_430Αρθρογράφος, συγγραφέας, αρχισυντάκτρια, παρουσιάστρια σατυρικών δελτίων ειδήσεων, ακόμη και ρεμπέτισσα σε πάλκο για λίγους μήνες, η Μαλβίνα Κάραλη υπήρξε μια σαρωτική προσωπικότητα που αποτέλεσε σχολή για δημοσιογράφους και όχι μόνο. Γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου του 1954 στη Χαλκίδα ως Μαρία Ελένη Σακκά, φοίτησε στο Αρσάκειο όπου είχε επεισοδιακά μαθητικά χρόνια, σπούδασε κυβερνητική στο Παρίσι. Κείμενα της φιλοξένησαν η Απογευματινή, η Ελευθεροτυπία, το Φαντάζιο, τα Επίκαιρα, η Γυναίκα, το Κλικ, το Ο1, το Symblo του Επενδυτή.Τηλεοπτικά έχει αφήσει ιστορία κυρίως με τις απολύτως προσωπικές και ιδιοσυγκρασιακές συνεντεύξεις επωνύμων που έκανε στο Seven και βέβαια με τα σατυρικά δελτία ειδήσεων Malvina Line (ΣΚΑΪ), Malvina Hostess (Mega), Μalvina Rixten.


1malvina_doctvgr_430Παράλληλα, ως σεναριογράφος, τιμήθηκε με δύο κρατικά βραβεία σεναρίου για τις ταινίες «Ξένια»του Πατρίς Βιβάνκος και «Κρυστάλλινες Νύχτες» της Τ. Μαρκετάκη, ενώ συνεργάστηκε στα σενάρια των ταινιών «Αρχάγγελος του Πάθους»του Ν. Βεργίτση και «Ζωή Χαρισάμενη» του Π. Βιβάνκος.


Έγραψε τα βιβλία «Αθώος σαν αγαπημένος» (εκδ. Καστανιώτη), «Τα κορίτσια της Σαβάνα» (εκδ. Νεφέλη), «Πιο πολύ, πιο πολλοί» (εκδ. Αστάρτη), τη συλλογή δημοσιευμάτων «Ο έρωτας και άλλες πολεμικές τέχνες» από την περίοδο 1989-1996 (εκδ. Κάκτος) και σειρά πέντε βιβλίων μαγειρικής υπό τον γενικό τίτλο «Η κουζίνα της Μαλβίνας-Μαλβινέζικα» (εκδ. Αστάρτη). Επίσης, έγραψε την μυθιστορηματική βιογραφία της Αλίκης Βουγιουκλάκη («Γλυκό κορίτσι»).

Πέθανε στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2002 .


πηγή: iefimerida.gr, star.gr
Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Δήμου Χαλκιδέων

Malvina_Karali_Chalkida_Xalkida_1Malvina_Karali_Chalkida_Xalkida_2Malvina_Karali_Chalkida_Xalkida_3

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP