Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Χαλκιδέων

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Χαλκιδέων ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 2013 .

Το έργο υλοποιείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Δράσεις της Δημόσιας Διοίκησης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών» στους άξονες προτεραιότητας 07,08,09 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013».Στην παρούσα προγραμματική περιόδου εντάσσεται στο ΕΠ Στερεάς Ελλάδας “Λειτουργία δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών σε τοπικό επίπεδο και για την καταπολέμηση της βίας.]

Στόχος της λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Χαλκίδας είναι η παροχή εξειδικευμένων και εξατομικευμένων υπηρεσιών σε γυναίκες που υφίστανται βία -ενδοοικογενειακή, σεξουαλική παρενόχληση, βιασμό, εμπορία και διακίνηση (trafficking)- και σε γυναίκες που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού γυναίκες πρόσφυγες, μετανάστριες άνεργες ΑΜΕΑ κλπ,) καθώς και η συμβουλευτική σε θέματα απασχόλησης και παραπομπή στις αρμόδιες υπηρεσίες . Παράλληλα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε ότι αφορά την πρόληψη και την καταπολέμηση όλων των μορφών βίας.

Αποτελεί μέρος ενός δικτύου 39 Συμβουλευτικών Κέντρων και 19 Ξενώνων φιλοξενίας με την επιστημονική υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και του ΚΕΘΙ (Κέντρο Ερευνών για θέματα Ισότητας και της τηλεφωνικής Γραμμή SOS 15900. Η γραμμή SOS απευθύνεται σε γυναίκες θύματα κακοποίησης, είναι πανελλαδικής εμβέλειας, 24ωρης λειτουργίας, 365 μέρες το χρόνο, με αστική χρέωση.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο στελεχώνεται από Ψυχολόγο, Κοινωνικό Λειτουργό και Κοινωνιολόγο. Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής.

Στεγάζεται στο Βασιλικό, στο κτίριο της Δημοτικής Ενότητας Ληλαντίων και λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από 8πμ έως 4μμ.

Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας Δ. Χαλκιδέων
Αγίου Παντελεήμονος & Πολυτεχνείου
Βασιλικό Χαλκίδας
Τηλ. 2221351826-827
E mail: skg.xalkideon@0932.syzefxis.gov.gr

Σημείωση: Το Κέντρο από τον Ιούνιο του 2021, λειτουργεί προσωρινά στα γραφεία της Υπηρεσίας Πρόνοιας στην οδό  Γλαύκου 27 με τηλέφωνο επικοινωνίας το 22210 60154.

Σελίδα Κέντρου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης:Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων

 

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP