10 γωνιές και 13 πολυκέντρα ανακύκλωσης αποκτά ο Δήμος Χαλκιδέων

Δράσεις, Νέα / Τρίτη, 5 Ιουλίου 2022

Εντάχθηκε για χρηματοδότηση, στον άξονα «Περιβάλλον» του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», η πρόταση του Δήμου Χαλκιδέων για το έργο «Δημιουργία Γωνιών Ανακύκλωσης Δήμου Χαλκιδέων», με ποσό χρηματοδότησης 5.912.948,68 ευρώ.
Πρόκειται για τη δημιουργία 23 σημείων συλλογής ανακυκλώσιμων αστικών αποβλήτων, όπου θα γίνεται χωριστή συλλογή διαφορετικών κατηγοριών ανακυκλώσιμων αποβλήτων σε κατάλληλους περιέκτες, με την κατάλληλη σήμανση και με ελεύθερη πρόσβαση του κοινού. Κύριοι στόχοι είναι η αύξηση των συλλεγόμενων (χρήσιμων) ανακυκλώσιμων απορριμμάτων, η μείωση του όγκου των απορριμμάτων που θάβονται και η δημιουργία κινήτρων, ανταμοιβής και οικονομικών ελαφρύνσεων στους δημότες που θα ανακυκλώνουν.
Το ανωτέρω έργο περιλαμβάνει την προμήθεια ενός απορριμματοφόρου ανακύκλωσης και τη δημιουργία 10 γωνιών ανακύκλωσης με ενσωματωμένα έξυπνα συστήματα, καθώς και 13 πολυκέντρων ανακύκλωσης με σύστημα ανταπόδοσης και συγκεκριμένα θα δημιουργηθούν γωνιές σε 5 σημεία στη Δ.Ε. Χαλκιδέων, 2 στη Δ.Ε Ληλαντίων, 1 στη Δ.Ε Νέας Αρτάκης, 1 στη Δ.Ε Αυλίδας και 1 στη Δ.Ε Ανθηδόνας
Όσον αφορά στα 13 πολυκέντρα ανακύκλωσης, αυτά θα δημιουργηθούν επίσης σε ανοιχτά και προσβάσιμα σημεία, κοινόχρηστους χώρους πρασίνου και πλατείες, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP