Προβλήματα υδροδότησης μεγάλου μέρους της Χαλκίδας

Δράσεις, Νέα / Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019

Τα σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση μεγάλου μέρους της Χαλκίδας και της περιοχής της ΔΕ Ανθηδώνας, σήμερα Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019, οφείλονται κατά κύριο λόγο στη διακοπή ηλεκτροδότησης του Υδραγωγείου Παραλιμνίων. Η ΔΕΥΑΧ έκανε κάθε δυνατό χειρισμό, ώστε να περιοριστεί το πρόβλημα, αναμένοντας την αποκατάσταση της βλάβης της ΔΕΗ. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια, συνδράμει έως αυτή τη στιγμή στις προσπάθειες της ΔΕΗ Θηβών.
Πριν από δύο ώρες περίπου, παρουσιάστηκε και νέα βλάβη στο υδραγωγείο Ερίων, που υδροδοτεί την υπόλοιπη Χαλκίδα, λόγω βυθίσεων τάσης της ΔΕΗ, σταμάτησε η λειτουργία σε 3 από τις 6 γεωτρήσεις και διακόπηκε η επικοινωνία με το Κέντρο Έλεγχου. Η πρόσβαση σ’ αυτές έχει καταστεί αδύνατη λόγω της υπερχείλισης του παρακείμενου ποταμού, αποκλείοντας τη χειροκίνητη επανεκκίνησή τους έως τώρα.
Τα έντονα καιρικά και κυρίως πλημμυρικά φαινόμενα , τα οποία δημιουργούν συνεχείς βλάβες στην ηλεκτροδότηση των συγκεκριμένων περιοχών υδροληψίας, δεν μας επιτρέπουν να εκτιμήσουμε τον χρόνο αποκατάστασης των βλαβών.
Ζητούμε την κατανόηση σας και θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP