5 Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος Δήμος Χαλκιδέων – Όταν το μήνυμα γίνεται πράξη

Νέα, Περιβάλλον / Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016

Με αφορμή τον παγκόσμιο εορτασμό της Ημέρας Περιβάλλοντος, ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Δ. Παγώνης επισημαίνει:

“Έχουν περάσει περισσότερες από τέσσερις 10ετιες από την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, μιας προσπάθειας υπενθύμισης της προστασίας του περιβάλλοντος, που κρίθηκε αναγκαία, λόγω της εκβιομηχάνισης και της αστικοποίησης του 20ου αιώνα. Πανέμορφα δάση, λίμνες και αστικά πράσινα τοπία εξαφανίστηκαν από τον άνθρωπο, που υπηρετούσαν.

Σήμερα και ιδιαίτερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, περισσότερο από ποτέ καλούμαστε να λαμβάνουμε πρωτοβουλίες για δράσεις που θα συμβάλλουν στην ποιότητα ζωής των πολιτών, ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων και ενίσχυση της ιδέας της ανακύκλωσης στην καθημερινότητά μας.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή , έχει κάνει αυτό το μήνυμα πράξη. Καθόλη τη διάρκεια του χρόνου , αλλά και τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή της Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου (Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Γεωτεχνικών Υπηρεσιών – Πρασίνου), πραγματοποιούν προγράμματα καθαρισμού πράσινων σημείων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες , σε συνεργασία με σχολεία Α/θμιας Εκπαίδευσης, καθαρισμό παραλιών και ακτών με δεκάδες εθελοντές του Δήμου μας, συντηρήσεις και αναπλάσεις παιδικών χωρών και δασυλλίων.

Οι δράσεις και το ενδιαφέρον μας για το περιβάλλον δεν σταματούν σε μια ημέρα. Η ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών, η ενίσχυση της ιδέας του εθελοντισμού και η βελτίωση των υπηρεσιών του Δήμου απέναντι στον άνθρωπο και το περιβάλλον, είναι προτεραιότητες αδιαπραγμάτευτες”.

Χρήστος Δ. Παγώνης
Δήμαρχος Χαλκιδέων


 

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP