Αφιέρωμα στους Μικρασιάτες πρόσφυγες από τον Σύλλογο Απανταχού Παντειχιανών

Δράσεις, Νέα / Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017

Φόρο τιμής στους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, αποτέλεσαν οι διήμερες εκδηλώσεις που διοργάνωσε το σαββατοκύριακο 16 και 17 Σεπτεμβρίου στην πλατεία “Κωττή”, ο Σύλλογος Απανταχού Παντειχιανών.

Όπως τόνισε και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, δεν πρέπει να ξεχνάμε την αιτία που οδήγησε στην καταστροφή και ήταν η απόλυτα διχασμένη πολιτική ηγεσία το 1922, με συνέπεια ο Ελληνισμός να θρηνήσει 700.000 νεκρούς και 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες.

Είπε ακόμη ο Δήμαρχος ότι τα γεγονότα αυτά θα πρέπει να μας διδάσκουν, για να μην επαναληφθούν τα λάθη που κόστισαν στον ελληνισμό. Αναφέρθηκε ακόμη στην αξιοσύνη των προσφύγων και την αγάπη που επέδειξαν για την Ελλάδα, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί και τον Σύλλογο για τις πρωτοβουλίες του.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας των εκδηλώσεων περιελάμβανε μουσικοχορευτική παράσταση, αφιερωμένη στις Αλησμόνητες Πατρίδες, καθώς και παραδοσιακό γλέντι.

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου το απόγευμα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των θυμάτων της Γενοκτονίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού, έγινε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο και ακολούθησαν σύντομες ομιλίες.

Το διήμερο πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τραγούδια για την Μικρά Ασία από τη Δημοτική Χορωδία Ν. Αρτάκης “Οι Δώδεκα Απόστολοι”, υπό τη διεύθυνση της μουσικού Δέσποινας Λαθούρα.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP