Αμφικτυονία αρχαίων ελληνικών πόλεων

Νέα, Πολιτική / Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016

Στο Μουσείο της Ακρόπολης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Μαρτίου η τελετή για την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, με σκοπό την ίδρυση “Αμφικτυονίας αρχαίων ελληνικών πόλεων”.
Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο Δήμος Μαραθώνα και στην τελετή παρέστη και ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ο οποίος υπέγραψε το Πρωτόκολλο Συνεργασίας, μαζί με τους άλλους δημάρχους, εκπροσώπους Υπουργείων, Περιφερειών και Πρεσβειών.
Βασική επιδίωξη της “Αμφικτυονίας αρχαίων ελληνικών πόλεων”θα είναι η προώθηση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, η βελτίωση οργάνωση και σωστή διαχείριση των θεμάτων του και η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας.
Ο δήμαρχος Χαλκιδέων χαρακτήρισε σημαντική την πρωτοβουλία για την ίδρυση της Αμφικτυονίας, υπογραμμίζοντας ότι “μέσω αυτής, οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, ενωμένοι θα επιδιώξουν να αναδείξουν τον πολιτιστικό πλούτο της χώρας μας”. Τόνισε μάλιστα, ότι “η Χαλκίδα, μία από τις 10 αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης, με πλούσια ιστορία και πολιτισμό, δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή την πρόσκληση”.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Χαλκιδέων

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP