Αναβιώνει μια άλλη εποχή στην Έκθεση του Νώντα Ρεντζή

Δράσεις, Νέα / Δευτέρα, 19 Μάρτιος 2018

Μέχρι τις 29 Απριλίου 2018 θα παραμείνει ανοικτή στη Δημοτική Πινακοθήκη Χαλκίδας “Δημήτρης Μυταράς” η έκθεση ζωγραφικής που οργανώνουν ο Δήμος Χαλκιδέων και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού (ΔΟΑΠΠΕΧ), με έργα του λαϊκού ζωγράφου Νώντα Ρεντζή.

Η έκθεση με τίτλο “Γέφυρα στον χρόνο” εγκαινιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου 17 Μαρτίου και ταξιδεύει τους επισκέπτες στον χρόνο, ζωντανεύοντας τις γραφικές γειτονιές, τα επαγγέλματα που χάθηκαν στο πέρασμα του χρόνου και τις ομορφιές της φύσης.

Στη διάρκεια της τελετής εγκαινίων ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον ζωγράφο για την προσφορά του στον πολιτισμό. Επίσης αναμνηστική πλακέτα προσέφερε στον ζωγράφο η Ένωση Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών Ηλιούπολης (τόπος κατοικίας του Νώντα Ρεντζή), καθώς και στον Δήμαρχο Χαλκιδέων για τις προσπάθειες του Δήμου στον πολιτιστικό τομέα.

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν αρκετοί εκπρόσωποι του Δήμου Ηλιούπολης, καθώς και κάτοικοι, ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης, ενώ από πλευράς Δήμου Χαλκιδέων παρέστησαν η Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ Λίλιαν Ζλακώνη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Παιδείας, Προστασίας και Αλληλεγγύης Χαλκίδας (ΔΟΠΠΑΧ) Σωτήρης Ανυφαντής, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κατερίνα Κυριάκου Καλαμιώτη και ο Αντιπρόεδρος Μάνος Μπαλογιάννης.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή καθημερινά εκτός Δευτέρας από τις 10:00πμ έως τις 12:00μμ και από τις 18:30μμ έως τις 20:30μμ και έχουν προγραμματίσει να την επισκεφθούν μαθητές σχολείων της περιοχής.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP