Αντιπροσωπεία της Λ.Δ Κίνας επισκέφθηκε τον Δήμο Χαλκιδέων

Δράσεις, Νέα / Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2023

Επίσκεψη στη Χαλκίδα πραγματοποίησε χθες, Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023, αντιπροσωπεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, με επικεφαλής τον Υφυπουργό Πολιτικών Υποθέσεων της Κίνας κ. Zhang Chunsheng και κύριο θέμα την ανταλλαγή απόψεων και την προώθηση συνεργασίας στους τομείς της πρόνοιας και κοινωνικής προστασίας των ευάλωτων ομάδων, στο πλαίσιο και της τουριστικής συμφωνίας των αδελφοποιημένων Δήμων Χαλκιδέων και Wuhan.
📌Την αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετείχαν στελέχη Υπουργείων της Κίνας και μέλη της Πρεσβείας της Κίνας στην Ελλάδα, υποδέχθηκαν και καλωσόρισαν, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Κότσικα, ο πρώην Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δήμητρα Σακελλαράκη, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόνοιας και Εθελοντισμού κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Γενικός Γραμματέας κ. Ιωάννης Πανταζής και υπάλληλοι των αρμόδιων Υπηρεσιών Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χαλκιδέων.
➡️Οι εκπρόσωποι του Δήμου ενημέρωσαν ότι, ο Δήμος Χαλκιδέων έχει δημιουργήσει ένα ευρύ δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης, το οποίο ενισχύει συνεχώς, αξιοποιώντας κάθε πηγή χρηματοδότησης και συνεργασίας, με κύρια από αυτά, τη δημιουργία γραφείου ΑμεΑ, το πρόγραμμα «ΚΑΛΥΨΗ», με το οποίο καλύφθηκε δωρεάν στέγη σε νέους δημότες, ηλικίας 25-39, το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία» για αστέγους, με το οποίο έχουν εξυπηρετηθεί περισσότεροι από 35 ευάλωτοι δημότες, τα καθημερινά συσσίτια και τα προϊόντα του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του ΤΕΒΑ που προσφέρονται, τη βοήθεια στο σπίτι που δίνεται σε δημότες που δεν μπορούν να μετακινηθούν, την εξυπηρέτηση περισσότερων από 365 γυναικών μέσω του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου, καθώς και δράσεις δωρεάν ιατρικών εξετάσεων.
➡️Από την πλευρά τους, οι αντιπρόσωποι της Κίνας, αφού ευχαρίστησαν για τη φιλοξενία, περιέγραψαν τις σχέσεις Ελλάδας-Κίνας ως αδελφικές και στη συνέχεια, ενημέρωσαν για το δικό τους σύστημα κοινωνικής πρόνοιας και όλες τις ενέργειες που πραγματοποιούνται για την προστασία και ενίσχυση της τρίτης ηλικίας και των ανθρώπων που έχουν ανάγκη.
📌Μετά την επίσκεψη στο Δημαρχείο και την προσφορά αναμνηστικών δώρων και από τις δύο πλευρές, η αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στην Χαλκίδα και σε σημαντικά τοπόσημα της πόλης.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP