Αντιπροσωπεία από το Reggio Calabria της Ιταλίας στον Δήμο Χαλκιδέων

Δράσεις, Νέα / Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

Επίσκεψη πολυμελούς αντιπροσωπείας του Δήμου του Ρήγιου (Reggio Calabria) της Νότιας Ιταλίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στο Δήμο Χαλκιδέων. Την αντιπροσωπεία υποδέχτηκε ο δήμαρχος Χρήστος Παγώνης με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Τηλέμαχο Μωραΐτη, στο νέο Μουσείο της Αρέθουσας και ακολούθησε σύντομη ξενάγηση στο νέο μουσείο, τον Ι.Ν της Αγίας Παρασκευής και την Οικία Βαΐλου από την Παρή Καλαμαρά, Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Εύβοιας.
Στο Δημαρχείο Χαλκίδας ακολούθησε συνάντηση εργασίας, όπου συζητήθηκαν οι ιστορικοί δεσμοί και οι προοπτικές συνεργασίας των δύο πόλεων, παρουσία και του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας Μίλτου Χέλμη (παρουσιάστηκε video που αφορούσε τόσο τον Δήμο Χαλκιδέων όσο και την Εύβοια γενικότερα).
Ο δήμαρχος Χαλκιδέων αναφέρθηκε στους μακρόχρονη ιστορική σχέση της Χαλκίδας με την πόλη του Ρήγιου, καθώς η τελευταία ιδρύθηκε ως αποικία των Χαλκιδέων κατά τον 8ο αιώνα, ενώ από τη Δεκαετία του 1960 οι δύο πόλεις είναι αδελφοποιημένες. Μάλιστα, με ιδιαίτερη συγκίνηση η αντιπροσωπεία του Ρήγιου είδε το κλειδί της πόλης τους μαζί με σχετική αναμνηστική πλακέτα, σε ειδική προθήκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας κ. Cappellano εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά και ταυτόχρονα συγκίνηση του για την θερμή υποδοχή και φιλοξενία τους στη Χαλκίδα και επέδωσε επιστολή του Δημάρχου της Reggio Calabria κ. Falcomata προς τον δήμαρχο Χαλκιδέων Χρήστο Παγώνη, όπου εκφράζεται η ισχυρή επιθυμία για αναθέρμανση των σχέσεων των δύο πόλεων και έναρξη συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και του εμπορίου. Με την επιστολή προσκαλεί αντιπροσωπεία του Δήμου να επισκεφθεί το επόμενο καλοκαίρι το Reggio.
Ο δήμαρχος Χαλκιδέων κλείνοντας την εισήγηση του αναφέρθηκε στην αξία της σύγχρονης διπλωματίας των πόλεων, την αναπτυξιακή προοπτική των αδελφοποιήσεων και τόνισε ότι η οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας αποτελεί ταυτόχρονα μια ευκαιρία επανακαθορισμού της στρατηγικής ανάπτυξης του Δήμου Χαλκιδέων, μέσα από τον πολιτισμό, τον τουρισμό και την εξωστρέφεια, ως πόλο έλξης επισκεπτών και αύξησης της οικονομικής δραστηριότητας του Δήμου.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP