Απάντηση σε ψευδές δημοσίευμα

Δράσεις, Νέα, Πολιτική / Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016

Με αφορμή δημοσίευμα από το διαδικτυακό blog eviazoom, στις 7-4-2016 και τίτλο Δήμος Χαλκιδέων: 5.184 ευρώ θα μας κοστίσει η διαμονή του Χρήστου Παγώνη και της υπόλοιπης αποστολής στη Γερμανία, και για την αποκατάσταση της αλήθειας, υπενθυμίζουμε ότι η επίσκεψη της αντιπροσωπείας που θα ταξιδέψει στη Γερμανία από 17-04-2016 έως 23-04-2016, εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου “GReen City I. H ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ” και έχει εγκριθεί από το Τμήμα Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης (αρ. Πρωτ. 5752/9-7-2015) με 100% χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ERASMUS+ και ουδεμία οικονομική συμμετοχή του Δήμου Χαλκιδέων.
Η εγκριθείσα κοινοτική επιχορήγηση ανερχόταν στα 32.148,00 €, για την επίσκεψη στη Σεβίλλη της Ισπανίας και τη Λειψία της Γερμανίας (οι εταίροι – φορείς επιλέχθηκαν από το πρόγραμμα ERASMUS), για την κατάρτιση εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων.
Ο πρώτος άξονας (επίσκεψη στη Σεβίλλη της Ισπανίας) υλοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2015 και ο δεύτερος θα υλοποιηθεί από 17/4/2016 έως 23/4/2016.
Από τα παραπάνω , καθώς και από το γεγονός ότι ο Δήμος Χαλκιδέων είχε ενημερώσει για τη σχετική έγκριση (Δελτίο Τύπου Νο 100/16-7-2015) και χρηματοδότηση, θεωρούμε το δημοσίευμα ως προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών και πρόκλησης της κοινής γνώμης.
Άλλωστε γι’ αυτή την επίσκεψη εργασίας, έχει ληφθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Στο σύνολό του το δημοσίευμα, αποτελεί εκμηδένιση των προσπαθειών της Δ/νσης Προγραμματισμού του Δήμου Χαλκιδέων για αξιοποίηση χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, αλλά και της γενικότερης φιλοσοφίας της Δημοτικής Αρχής για διαρκή κατάρτιση του προσωπικού και απόκτηση τεχνογνωσίας.
Τέλος, η συχνή αναφορά του ονόματος του Δημάρχου, ο οποίος θα συμμετέχει στο πρόγραμμα και ο “εμπλουτισμός” του άρθρου με φωτογραφίες του ξενοδοχείου στο οποίο θα διαμείνει η αποστολή, ξεπερνά τα όρια του λαϊκισμού και εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Χαλκιδέων

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP