Απάντηση στην επιστολή του δημ. συμβούλου Ν. Σιόλια

Νέα, Πολιτική, Χωρίς κατηγορία / Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016

Με αφορμή επιστολή που κοινοποίησε ο Δημοτικός Σύμβουλος Χαλκίδας, από την παράταξη “Ρεύμα Ανατροπής”, κ. Νίκος Σιόλιας, στα ΜΜΕ και αφορούσε στην πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δήμαρχο Χρήστο Παγώνη, από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Χαλκιδέων επισημαίνεται:
– Από τα πρώτα βήματα της δημαρχιακής του θητείας, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, στο πλαίσιο του εποικοδομητικού διαλόγου, προσκαλούσε τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να τους ενημερώνει για κάθε σημαντικό θέμα που προέκυπτε. Τόσο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης όσο και ο επικεφαλής του “Ρεύματος Ανατροπής”, μην αντέχοντας προφανώς αυτή τη διαδικασία, την ακύρωσαν με την άρνηση τους να προσέλθουν, επικαλούμενοι διάφορα προσχήματα.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, όποιος έχει να αναφέρει κάτι για τον “βίο και την πολιτεία “ του Δημάρχου, να το δηλώσει δημόσια και συγκεκριμένα. Διαφορετικά είναι κοινός συκοφάντης.

– Ο Δήμαρχος και η παράταξη του δεν έχουν και δεν είχαν ποτέ κανέναν επικοινωνιακό σύμβουλο. Πρόθεση του Δημάρχου στην αρχή της θητείας του, ήταν να ανατεθεί στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο ερευνητική μελέτη, για τη σύνταξη ενός Οργανισμού του Δήμου Χαλκιδέων, ευέλικτου και αποτελεσματικού, που να μπορεί να ανταποκριθεί στη σύγχρονη εποχή για την Αυτοδιοίκηση. Εγγύηση για την εργασία αυτή, αποτελούσε ο καθηγητής – γκουρού του management κ. Δημήτρης Μπουραντάς. Η ανικανότητα του συντάκτη του σχετικού κειμένου – καταγγελίας, να κατανοήσει τη σοβαρότητα του εγχειρήματος που θα επιχειρούσε η Δημοτική Αρχή, είχε σαν αποτέλεσμα να μπερδέψει τον καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου με τον συνεπώνυμο του, συνεργάτη του Δημάρχου.
Απόλυτη ανευθυνότητα ή δημιουργία εντυπώσεων;
Ο Δήμαρχος και οι υπηρεσίες του Δήμου λειτουργούν σύμφωνα με την νομιμότητα, η οποία ελέγχεται από πολλούς μηχανισμούς του κράτους. Έτσι λοιπόν όποιος έχει οτιδήποτε να καταλογίσει, για μη νόμιμη ανάθεση έργου ή προμήθειας, μπορεί να απευθυνθεί στους εισαγγελικούς λειτουργούς, όπως κατά επανάληψη έχει επισημάνει και ο Δήμαρχος.

– Το κολυμβητήριο της Χαλκίδας είναι από τα λίγα πλέον που λειτουργούν κανονικά στην Ελλάδα, αφού πολλά έχουν αναστείλει τη λειτουργίας τους, λόγω υψηλού κόστους. Η επισκευή και συντήρηση των μηχανολογικών και άλλων εγκαταστάσεών του, ήταν από τα βασικά θέματα που τέθηκαν και επιλύθηκαν από την παρούσα Δημοτική Αρχή, προκειμένου να λειτουργεί αυτό, με κανόνες ασφάλειας και υγιεινής για τα παιδιά, τους προπονητές και τους γονείς. Το ετήσιο κόστος λειτουργίας του, από τις μεσημβρινές μέχρι τις βραδινές ώρες, ανέρχεται σε 350.000€, όταν ο συνολικός προϋπολογισμός του ΔΟΑΠΠΕΧ είναι 1,2 εκατ. Ευρώ το χρόνο. Η απαίτηση του Υπουργείου Παιδείας να λειτουργεί από το πρωί, σημαίνει επιπλέον ετήσιο κόστος 200.000€, που ο Δήμος αδυνατεί να καλύψει.
Να σημειωθεί ότι ήδη εδώ και ένα χρόνο περίπου ο Δήμος Χαλκιδέων παρέχει υπηρεσίες, κυρίως καθαριότητας, με σημαντικό κόστος, στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της Ριτσώνας, και το τελευταίο διάστημα επιβαρύνθηκε με επιπλέον έξοδα στα σχολεία που φιλοφενούν τα προσφυγόπουλα, χωρίς να έχει πάρει ένα ευρώ μέχρι τώρα, παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων Υπουργών. Το Υπουργείο Παιδείας δια του Δ/ντού του Γ.Γ., δήλωσε ότι δεν μπορεί να διαθέσει ούτε ένα ευρώ για το κολυμβητήριο και το επιπλέον κόστος, που συνεπάγεται η λειτουργία του από το πρωί.
Αλήθεια που θα τα βρει ο Δήμος;

– Όπως είναι γνωστό το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το αρμόδιο Όργανο για να αποφασίζει για την σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου των Νομικών Προσώπων και όποιος δεν το γνωρίζει αυτό, δεν μπορεί να έχει θέση στο Όργανο.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας, στις 28 Σεπτεμβρίου 2016 αποφασίστηκε η αντικατάσταση από το Δ.Σ. της ΔΑΕΠΠΕΧ του αποβιώσαντος μέλους Στέλιου Μαργαρίτη. Στη συνέχεια, όπως προβλέπεται, συνήλθε το Δ.Σ. της ΔΑΕΠΠΕΧ και εξέλεξε το νέο Διευθύνοντα Σύμβουλό της. Αν υπάρχει άλλη διαδικασία, που δεν τη γνωρίζουμε, θα θέλαμε να την αναφέρει ο κ. Σιόλιας.
Να σημειωθεί ότι στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου συζητήθηκε το θέμα αυτό, καμιά άλλη πρόταση δεν υποβλήθηκε.
Οι ικανότητες του νέου διευθύνοντα συμβούλου θα φανούν σύντομα από την δράση του. Το προεξοφλεί, η προηγούμενη απασχόληση του, ως διαχειριστής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για λογαριασμό Δήμων, αλλά και το πλούσιο βιογραφικό του. Δυστυχώς, η έλλειψη επιχειρηματολογίας στην άσκηση του ελέγχου, από την πλευρά της παράταξης “Ρεύμα Ανατροπής”, οδηγεί σε κραυγές και λαϊκισμό, για δημιουργία ανούσιων εντυπώσεων και μόνον.

Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει απρόσκοπτα, με σοβαρότητα το έργο της, προς όφελος των δημοτών και του τόπου μας.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP