Αποστολή του Δήμου Χαλκιδέων στη Λειψία

Δράσεις, Νέα, Πολιτική / Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

Στη Λειψία της Γερμανίας βρίσκεται από την Κυριακή 17/4, 12 μελής αποστολή του Δήμου Χαλκιδέων με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Παγώνη, στο πλαίσιο της β’ ροής του προγράμματος Erasmus plus και ειδικότερα του σχεδίου με τίτλο «GReen City I. Η ενίσχυση του ρόλου της ανακύκλωσης στη διαχείριση των Δημοτικών απορριμμάτων».
Το πρόγραμμα, το οποίο εντάσσεται στο σχεδιασμό του Δήμου Χαλκιδέων για συνεχή επαγγελματική επιμόρφωση του προσωπικού του, χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάνει πράξη την κατάρτιση των 12 συμμετεχόντων(προσωπικό και στελέχη) σε θέματα ανακύκλωσης και βέλτιστων πρακτικών διαχείρισης απορριμμάτων.
Κατά την πρώτη ημέρα κατάρτισης, 18/4, το στελεχιακό δυναμικό του Δήμου πραγματοποίησε τεχνική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της WEV στο Coebern της Δυτικής Σαξωνίας, φορέα που διαχειρίζεται την ανακύκλωση στην πηγή και τη διαχείριση των απορριμμάτων 800.000 περίπου κατοίκων της περιφέρειας, με τρόπο αποτελεσματικό και ανταποδοτικό για τους πολίτες.
Συγκεκριμένα η αποστολή επισκέφτηκε τις καθετοποιημένες εγκαταστάσεις δευτερογενούς διαχωρισμού των απορριμμάτων, ανακύκλωσης, παραγωγής βιοαερίου, κομποστοποίησης και εν τέλει ενταφιασμού των οργανικών υπολειμμάτων. Εντύπωση έκανε η εφαρμοζόμενη μέθοδος για την προστασία του περιβάλλοντος, που περιελάμβανε ανάμεσα στα άλλα, απόλυτα ελεγχόμενη συλλογή, συνεχείς μετρήσεις και βιολογικό καθαρισμό των υγρών των ενταφιασμένων εναπομεινάντων απορριμμάτων.
Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλες τεχνικές επισκέψεις με αντικείμενο μελέτης τη βέλτιστη διαχείριση των δημοτικών απορριμμάτων , ενώ στο πλαίσιο της ενίσχυσης της εξωστρέφειας, που στοχευμένα επιδιώκει ο Δήμος Χαλκιδέων, έχουν προγραμματιστεί επίσημες συναντήσεις και επαφές με ομολόγους του Δημάρχου , στη Λειψία, στο Delitsch και στο Βερολίνο.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Χαλκιδέων

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP