Αποτελέσματα Σύσκεψης για κουνούπια

Νέα, Πολιτική / Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016

Η πρόληψη των ασθενειών που μεταδίδονται με τα κουνούπια, ήταν το βασικό θέμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα, την Τετάρτη 9 Μαρτίου, με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χαλκιδέων, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γεν. Δ/ντης της ΠΣΤΕ Σ.Τζελάς, από το Γραφείο Νοσημάτων του ΚΕΕΠΛΝΟ οι Δ. Περγανίδου και Α. Βακάλη, από της Δ/νση Υγείας και Κοιν. Μέριμνας της ΠΕ Εύβοιας ο Δ/ντης Β. Λαγός, με στελέχη της υπηρεσίας του, η Ν. Λαζαράκη, νοσηλεύτρια του Γ.Ν.Ν.Χ., ο επιστημονικός υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας Βιοεφαρμογές ΕΠΕ, Παναγιώτης Περγαντάς,, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Εύβοιας Κ. Βράκας, ο αναπλ. Δ/ντης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών Γ. Κρινής, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου.
Στόχος της σύσκεψης ήταν ενημέρωση για την έγκαιρη πρόληψη των ασθενειών που μεταδίδονται από διαβιβαστές, η αποτίμηση της αποτελεσματικότητας της περσινής εκστρατείας κουνουποκτονίας και ο καθορισμός πρακτικών διαχείρισης και βελτιστοποίησης του προγράμματος που θα εφαρμοστεί τη φετινή χρονιά.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επισημάνθηκε η άριστη συνεργασία της αναδόχου εταιρείας, που εκτέλεσε την περσινή περίοδο το πρόγραμμα κουνουποκτονίας, με τους προέδρους των Κοινοτήτων σε όλο τον Καλλικρατικό Δήμο, καθώς τα περιαστικά συνεργεία που πραγματοποιούσαν τους ψεκασμούς, ανταποκρίθηκαν άμεσα στις υποδείξεις των εκπροσώπων του Δήμου, εφαρμόζοντας ψεκασμούς ακόμη και σε περιοχές που δεν είχαν αρχικά καταγραφεί.
Όπως επεσήμανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ. Μπουραντάς , υπάρχει αναγκαιότητα προσαρμογής του φετινού προγράμματος κουνουποκτονίας στα νέα εντομολογικά και επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς υπάρχουν πλέον παράγοντες επιβαρυντικοί, λόγω μεταναστών και εμφάνισης νέων ιών, επανεμφάνιση κρουσμάτων ελονοσίας κλπ. Με δεδομένο ότι μεγάλος αριθμός ασθενειών μεταδίδονται μέσω κουνουπιών, αλλά και άλλων εντόμων, αποφασίστηκε να επεκταθεί το πρόγραμμα κουνουποκτονίας σε ακόμη περισσότερες περιοχές του Δήμου Χαλκιδέων, σε χρόνο που θα διασφαλίζει την έγκαιρη καταπολέμηση των προνυμφών, καθώς και επανάληψη των ψεκασμών σε περιοχές, που λόγω της μορφολογίας τους και της γειτνίασής τους με έλη, ποτάμια ή λιμνάζοντα νερά, απαιτούν μεγαλύτερη κάλυψη και προσοχή . Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην ευαισθητοποίηση των φορέων και πολιτών, μέσα από ενημερωτικές δράσεις που θα συντονίσει η Δ/νση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Χαλκιδέων

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP