Διεθνές Συνέδριο στη Χαλκίδα

Δράσεις, Νέα, Περιβάλλον / Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016

Το διεθνές συνέδριο (Workshop) με θέμα “Κβαντική Χρωμοδυναμική σε κοσμικές ενέργειες”, θα φιλοξενηθεί από την Δευτέρα 16 Μαΐου στην πόλη της Χαλκίδας.
Θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 20 Μαΐου και είναι το έβδομο της συγκεκριμένης σειράς, αποτελώντας την συνέχεια συναντήσεων που έγιναν στο Ερίτσε της Ιταλίας (2004), την Σκόπελο (2005), την Τεργέστη (2007 και 2009) και το Παρίσι (2012 και 2013). Θα πάρουν μέρος 25 θεωρητικοί και πειραματικοί επιστήμονες στον Τομέα της Φυσικής Υψηλών Ενεργειών από γνωστά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα της Ευρώπης, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, του Ισραήλ, της Αυστραλίας και της Ιαπωνίας.
Στην διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιασθούν και θα αναλυθούν πρόσφατα δεδομένα από τον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LCH) και από τα Παρατηρητήρια Κοσμικών Ακτίνων (Pierre Auger) στην Αργεντινή και Νετρίνων (Ice Cube) στην Ανταρκτική. Παράλληλα, θα συζητηθούν τα κυριότερα θεωρητικά μοντέλα για την περιγραφή των παραπάνω αποτελεσμάτων.
Οι εξειδικευμένες ομιλίες θα γίνουν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Μέγαρο “Κότσικα” του Δήμου Χαλκιδέων και στο ξενοδοχείο “Παλίρροια”.
Επιστημονικοί διοργανωτές του Workshop είναι οι Yuri Dokshitzer (Jussieu, France), Edmond Iancu (Saclay, France), Μark Strikman (Penn State University, USA) και ο Χαλκιδέος Διονύσης Τριανταφυλλόπουλος, καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Τρέντο της Ιταλίας, γιος του συμπολίτη μας φιλολόγου Νίκου Δ. Τριανταφυλλόπουλου.
Το συνέδριο διοργανώνεται με την στήριξη και φροντίδα του Δήμου Χαλκιδέων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Μάλιστα, την Πέμπτη 12 Μαΐου, ο Διονύσης Τριανταφυλλόπουλος μαζί με τον δικηγόρο και περιφερειακό σύμβουλο Ηλία Μπουρμά, είχαν συνάντηση στο Δημαρχείο, με τον Δήμαρχο Χρήστο Παγώνη, ο οποίος τόνισε ότι αποτελεί τιμή για την Χαλκίδα και τον Δήμο να φιλοξενεί και να στηρίζει τέτοιου είδους επιστημονικά συνέδρια, διεθνούς επιπέδου.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Χαλκιδέων

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP