Δημοπρατήθηκε το έργο ανάπλασης στο παλιό Κοιμητήριο Χαλκίδας

Νέα, Οικονομία / Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

Από τον Δήμο Χαλκιδέων δημοπρατήθηκε την Τρίτη 16 Μαΐου 2017 το έργο “Ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου στο παλιό Κοιμητήριο του Αγίου Ιωάννη Χαλκίδας”, προϋπολογισμού 350.000€.

Πρόκειται για ένα έργο για το οποίο εξασφαλίστηκαν όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις, κυρίως από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, μέχρι να φτάσει στη δημοπράτηση. Σημειώνεται ότι με την αναθεώρηση του Σχεδίου Πόλεως Χαλκίδας ο χώρος του παλιού Κοιμητηρίου έχει χρήση χώρου πρασίνου και οριοθετείται έξω από την περιτοίχισή του.

Προβλέπονται να γίνουν εργασίες επί των οδών Πανιωνίων, Αμαρυνθίων, Αιγαιώνος και στο χώρο έμπροσθεν της εισόδου του παλιού Κοιμητηρίου, επί της οδού Αγ. Ιωάννη και είναι οι εξής:

Οριοθέτηση του χώρου πρασίνου, σύμφωνα με την τοπογραφική μελέτη, όπως ορίζεται στην αναθεώρηση του Σχεδίου Πόλεως. Ανακατασκευή του υπάρχοντος πρασίνου και εμπλουτισμός του χώρου με φύτευση νέων δέντρων και χλοοτάπητα. Έξω από την γραμμή του πρασίνου θα κατασκευασθούν πεζοδρόμια επί των οδών Πανιωνίων, Αμαρυνθίων και Αιγαίωνος, σύμφωνα με το εγκεκριμένο Σχέδιο Πόλεως και θα οριοθετηθούν θέσεις στάθμευσης. Επί της οδού Αιγαίωνος μετά την είσοδο του παλιού Κοιμητηρίου, όπου υπάρχει μεγάλη υψομετρική διαφορά θα κατασκευασθούν βαθμίδες. Θα κατασκευασθεί στρώση σκυροδέματος και στην συνέχεια θα γίνει επίστρωση με κυβόλιθους τεχνητής παλαίωσης.

Στο χώρο έμπροσθεν της εισόδου του παλαιού Νεκροταφείου θα γίνει τονισμός της όδευσης του κεντρικού άξονα που οδηγεί στην είσοδό του με διαφοροποίηση των υλικών. Αναλυτικά ο κεντρικός άξονας θα επιστρωθεί με πλάκες, εκατέρωθεν θα δημιουργηθούν δύο ζώνες πλακών γρανίτη, πάνω στις οποίες θα τοποθετηθούν διακοσμητικά κολωνάκια χυτοσιδηρά. Ο υπόλοιπος χώρος θα επιστρωθεί με κυβόλιθους τεχνητής παλαίωσης, σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο. Για την ισορροπία της σύνθεσης θα δημιουργηθεί μια ζώνη πρασίνου στην πλευρά του περιπτέρου με κινητά στοιχεία.

Η εκτέλεση του έργου στο χώρο του αλσυλλίου θα γίνει μέχρι τα όρια της ιδιοκτησίας του Δήμου Χαλκιδέων. Το πλάτος διάβασης των πεζών θα είναι ελεύθερο από κάθε εμπόδιο για την απρόσκοπτη κίνηση των πεζών, καθώς και των ατόμων ΑΜΕΑ. Σε όλο το μήκος των πεζοδρομίων θα γίνει επίστρωση με πλάκες για την ασφαλή όδευση των τυφλών, σύμφωνα με τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις. Σε όλες τις συμβολές των πεζοδρομίων και στις εξόδους προς τις διαβάσεις των οδών θα τοποθετηθούν πλάκες για την ασφαλή όδευση των τυφλών (κινδύνου, αλλαγής κατεύθυνσης κλπ) και θα κατασκευασθούν ράμπες ΑΜΕΑ.

Εντός του αλσυλλίου ιδιοκτησίας του Δήμου Χαλκιδέων θα κατασκευή ξύλινος διάδρομος. Στο χώρο επίστρωσης με κυβόλιθους μπροστά από την είσοδο θα γίνουν αντιγραφιστικές επαλείψεις ( antigraffiti). Περιμετρικά του περιβάλλοντα χώρου επί των οδών Αιγαίωνος, Πανιωνίων και Αγίου Ιωάννη θα γίνει ηλεκτροφωτισμός με τοποθέτηση φωτιστικών με χρήση λαμπτήρων LED. Τέλος θα τοποθετηθούν καλαίσθητα καθίσματα και κάδοι απορριμμάτων από χαλύβδινη λαμαρίνα.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, πρόκειται για εργασίες σε μια συνοικία της Χαλκίδας που είχε ανάγκη αυτών των παρεμβάσεων. Έτσι, η Δημοτική Αρχή σχεδίασε να παρέμβει, όπου είχε αρμοδιότητα και μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το έργο δημοπρατήθηκε και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει, αφού γίνουν και οι τυπικές διαδικασίες.

Όσον αφορά στον εσωτερικό χώρο του Παλιού Κοιμητηρίου, ο Δήμαρχος διευκρίνισε ότι θα συνταχθεί από τον Δήμο μελέτη, με τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP