Δήμος Χαλκιδέων : «Δεν υπομένουμε τη βία,. Δεν επιλέγουμε τη σιωπή»

Νέα / Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021

25 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.
Ημέρα συμβολική, που κάθε χρόνο, δυστυχώς, φαντάζει ολοένα και πιο επίκαιρη. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, λόγω των υγειονομικών περιορισμών και των οικονομικών συνθηκών, η αυξητική τάση των περιστατικών βίας αποτελεί σκληρή πραγματικότητα.
Μια σκληρή πραγματικότητα που δεν γνωρίζει ηλικία, μορφωτικό-κοινωνικό-οικονομικό επίπεδο, εθνότητα Ένα φαινόμενο με πολλές μορφές, σε πολλούς χώρους, από πολλούς θύτες. Με ένα όμως κυρίαρχο συναίσθημα: τον φόβο. Πολλές γυναίκες επιλέγουν τη σιωπή, επειδή φοβούνται.
Στην καταπολέμηση αυτού του συναισθήματος πρέπει να εστιάσουμε. Κι εδώ ξεκινάει ο ρόλος όλων μας και ιδιαίτερα όσων εκπροσωπούμε φορείς και ασχολούμαστε με τα κοινά, να αναδείξουμε το πρόβλημα, να δώσουμε διεξόδους, να δίνουμε δύναμη σε όλες αυτές τις γυναίκες, να τις βοηθήσουμε να μιλήσουν.
Στον Δήμο Χαλκιδέων, από το 2013, με το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου, προσπαθούμε να είμαστε δίπλα τους και να δίνουμε φωνή σε όλες εκείνες που όταν τα φώτα σβήνουν, πνίγονται οι φωνές τους. Σε όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του, το Κέντρο έχει εξυπηρετήσει χιλιάδες γυναίκες από όλη την Εύβοια, που καθημερινά ζητούν στήριξη. Αθόρυβα, όπως απαιτείται και με κάθε τρόπο.
Το Συμβουλευτικό Κέντρο στεγάζεται στα γραφεία της Υπηρεσίας Πρόνοιας, στην οδό Γλαύκου 27 και λειτουργεί καθημερινά 08:00 – 16:00.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 22210 60154
Τηλεφωνική γραμμή SOS: 15900
Email: skg.xalkideon@dchalkideon.gr

Εσύ που βλέπεις, ακούς, γνωρίζεις, μη μένεις σιωπηλός. Η σιωπή είναι συνενοχή.

Εσύ που υφίστασαι βία να θυμάσαι: Μη φοβάσαι εκείνον που γίνεται βίαιος, αλλά τον εαυτό σου αν συνηθίσει να ανέχεται τη βία.
Δεν υπομένουμε τη βία, δεν επιλέγουμε τη σιωπή!

http://https://www.youtube.com/watch?v=IwQJswqlj8k

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP