Δράση Δωρεάν Προληπτικής Ιατρικής για Παιδιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Βασιλικό Χαλκίδας, 12 – 16 Ιουλίου 2021

Δράσεις, Νέα / Σάββατο, 3 Ιουλίου 2021

Από τη Δευτέρα 12 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν προληπτικές παιδιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις για παιδιά στην πλατεία παραπλεύρως του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βασιλικού. Οι προληπτικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στην Κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο θα στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς και προσωπικό του Οργανισμού.

Η δράση διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υπό την Αιγίδα του Δήμου Χαλκιδέων, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, το Κέντρο Υγείας Ψαχνών, το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας και την Τοπική Ομάδα Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ) Βασιλικού.

Αναλυτικές Πληροφορίες:

● Τοποθεσία: Πλατεία 3ου Δημοτικού Σχολείου Βασιλικού
● Ημέρες διεξαγωγής της δράσης: Από Δευτέρα 12 Ιουλίου έως και Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021
● Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα έως Πέμπτη 09:00 – 15:00 και Παρασκευή 09:00 – 13:30
● Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και ραντεβού: 2221079788 (09:00 – 17:00 Δευτέρα – Παρασκευή) «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Η δράση της προληπτικής ιατρικής θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας κατά της covid19.

Συγκεκριμένα:

● Θα λαμβάνονται στο ακέραιο όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, ασφάλειας και υγιεινής.
● Δεν θα υπάρξει συνωστισμός, ενώ λαμβάνοντας υπόψη και τις καιρικές συνθήκες, θα υπάρχουν τέντες στον εξωτερικό χώρο της Μονάδας καθώς και καθίσματα, με τις απαραίτητες αποστάσεις, για την παραμονή των ατόμων.
● Θα πραγματοποιούνται οι απαραίτητες απολυμάνσεις, όπως απαιτείται και προβλέπεται.
● Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό καθώς και οι εξεταζόμενοι θα λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά τους.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιεί προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε όλα τα παιδιά με έμφαση σε όσα ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό ή λόγω οικονομικών/άλλων δυσκολιών δεν έχουν κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα.

Από την έναρξη της δράσης (2002) μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί 144.584 παιδιά. Το πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας ‘Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τα ως άνω Υπουργεία και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Περισσότερες πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Τηλ. 2221079788
halkida@hamogelo.gr

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP