Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από τον Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ. και το Ε.Κ.Α.Β.

Έναρξη: 27/11/2019 - Λήξη: 27/11/2019
Κατηγορία: Εθελοντισμός

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από τον Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ. και το Ε.Κ.Α.Β.

Ο Δήμος Χαλκιδέων και ο Δημοτικός Οργανισμός Παιδείας Προστασίας και Αλληλεγγύης Χαλκίδας (Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ.), σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕKAB) Χαλκίδας, διοργανώνουν εκπαιδευτικό Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών με θέμα, «Πρώτες Βοήθειες, Απειλητικές Καταστάσεις για τη Ζωή».

Το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 17:00, στη συνεδριακή αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας στην Χαλκίδα. (Λεωφόρος Χαϊνά 93)

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται στα μέλη των Κ.Α.Π.Η. και στους εργαζόμενους των δομών του Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ.. Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση και η  κατάρτιση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έγκαιρα επείγοντα περιστατικά μέχρι να έρθει εξειδικευμένη βοήθεια.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με την βοήθεια των πιστοποιημένων  εκπαιδευτών του ΕΚΑΒ.

Λίγα λόγια για τις Πρώτες Βοήθειες

Πρώτες βοήθειες είναι η άμεση βοήθεια που παρέχεται στο θύμα ενός ατυχήματος ή σε κάποιον που νόσησε ξαφνικά, από κάποιον παρευρισκόμενο ή έναν αυτόπτη μάρτυρα του γεγονότος.

Η αναγκαιότητα και η χρησιμότητα παροχής άμεσης βοήθειας φαίνεται από μελέτες κατά τις οποίες το 45% των θανάτων από ατυχήματα και το 25% των αναπηριών θα είχαν αποφευχθεί, εάν είχαν δοθεί οι σωστές πρώτες βοήθειες, έγκαιρα, στο τόπο του συμβάντος.

Αντίστοιχα, στην περίπτωση καρδιακής ανακοπής η βραδύτητα αντιμετώπισης μειώνει δραματικά το ποσοστό επιβίωσης. Μετά την παρέλευση 3-4 λεπτών δίχως οξυγόνωση, αρχίζουν οι εγκεφαλικές βλάβες, όπου γίνονται μη αναστρέψιμες μετά την διέλευση 10-15 λεπτών, δίχως την παροχή καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης.

Τι θα μάθουμε στο Σεμινάριο

Στο Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών θα παρουσιαστούν από τους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ διάφορες τεχνικές. Συγκεκριμένα μάθουμε για την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, την Αυτόματη Εξωτερική Απινίδωση και την παροχή επείγουσας πρώτης βοήθειας για παιδιά και βρέφη.

Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ.

Ο Δημοτικός Οργανισμός Παιδείας, Προστασίας και Αλληλεγγύης Χαλκίδας (Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ.) θα εφαρμόσει καθόλη τη διάρκεια του έτους, προγράμματα επιμόρφωσης τόσο του προσωπικού όσο και των μελών των δομών του. Στόχος του Οργανισμού είναι να στηρίζονται δράσεις για την υγεία, την πρόληψη, αλλά και τη στήριξη των ηλικιωμένων και των παιδιών, μέσα από δημιουργική απασχόληση και συμμετοχή τους στα πολιτιστικά και κοινά δρώμενα.

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών

«Πρώτες Βοήθειες, Απειλητικές Καταστάσεις για τη Ζωή»
Χώρος διεξαγωγής:  Συνεδριακή αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας. (Λεωφόρος Χαϊνά 93)
Ημερομηνία: 27/11/2019  Ώρα: 17:00 

Για περισσότερες εκδηλώσεις και δράσεις πατήστε ΕΔΩ

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP