Δύο νέα έργα στο Βασιλικό // Η αποκατάσταση της οικίας Παπαφράγκα και η ανάπλαση της παλαιάς πλατείας

Δράσεις, Νέα / Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022

Υπεγράφη σήμερα, Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022, από τη Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα και τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Εύβοιας κ. Ευάγγελο Κούκουζα, η σύμβαση για το έργο «Αποκατάσταση, ανακατασκευή και επανάχρηση οικίας Παπαφράγκα οικισμού Βασιλικού Δ.Ε. Ληλαντίων», το οποίο θα υλοποιηθεί από τον Δήμο Χαλκιδέων, ο οποίος εκπόνησε και τις μελέτες, και χρηματοδοτείται από το CLLD/LEADER του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) του τοπικού προγράμματος της Ο.Τ.Δ. «Αναπτυξιακή Εύβοιας Α.Ε.».
Το ανωτέρω έργο, συνολικού εγκεκριμένου κόστους 600.000 ευρώ, αφορά στην αποκατάσταση του κτιρίου που βρίσκεται επί των οδών Μιαούλη και Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο παλαιό Βασιλικό και θα έχει πολιτιστική χρήση. Στο πλαίσιο της αποκατάστασης, θα δημιουργηθεί και ανελκυστήρας και για τα άτομα μειωμένης κινητικότητας, ενώ στον υπαίθριό του χώρο θα δημιουργηθεί ένας ανοικτός δημόσιος χώρος με φύτευση και καθιστικά.
Το συγκεκριμένο έργο θα ενωθεί με δεύτερο έργο που υλοποιεί ο Δήμος Χαλκιδέων, το έργο «Ανάπλαση παλαιάς πλατείας Βασιλικού», προϋπολογισμού 206.706,46 ευρώ, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο και προβλέπει εργασίες αναδιαμόρφωσης του υφιστάμενου χώρου της πλατείας, εγκατάσταση νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού και εργασίες πρασίνου.
Τα δύο αυτά έργα στην περιοχή του «παλαιού Βασιλικού», θα συμβάλλουν στην ανάδειξη της ιστορικής ταυτότητας του Βασιλικού, αλλά και γενικότερα του ιδιαίτερου χαρακτήρα του Ληλάντιου πεδίου.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP