Δύο νέες εκθέσεις φιλοξενούνται στην Δημοτική Πινακοθήκη Χαλκίδας

Δράσεις, Νέα / Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018

Υπό την αιγίδα του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου Χαλκιδέων (ΔΟΑΠΠΕΧ) πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τρίτης 5 Ιουνίου στην Δημοτική Πινακοθήκη “Δημήτρης Μυταράς” τα εγκαίνια δύο εκθέσεων του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας.

Πρόκειται για τις εκθέσεις “Θρύλος” του Τμήματος Εικαστικής Αναζήτησης και “Σύγχρονες Εικόνες” του Τμήματος Ζωγραφικής.

Στην πρώτη έκθεση πέντε εκπαιδευόμενες του Εργαστηρίου εργάσθηκαν επί δύο χρόνια πάνω στην έννοια του προσωπικού βιωμένου θρύλου και του τρόπου που αυτός εκφράζεται εικαστικά. Συμμετέχουν οι: Σάντρα Κουρούκλη, Φρόσω Μητσοπούλου, Μαρία Ντάρλα, Πηνελόπη Πολυκαρπίδου και Ερμιόνη Σκευάκη- Τουρναβίτη.

Στην έκθεση “Σύγχρονες Εικόνες” παρουσιάζονται έργα σύγχρονης ζωγραφικής που σχηματίζουν εικόνες ατομικής έκφρασης και τα οποία δημιουργήθηκαν μέσα από την δημιουργική διδασκαλία που προσφέρει το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας.

Συμμετέχουν οι: Αντωνία Γαγαλή, Ελένη Καρλατήρα, Μαρία Λάμπρου, Φρόσω Μητσοπούλου, Ιωάννα Μίχου, Ιωάννα Ρόγκα και Καλλιόπη Χιώτη.

Συντονιστής – δάσκαλος είναι ο Γιάννης Ζιώγας.

Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης αναφέρθηκε στην συμβολή του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας στην πολιτιστική και εικαστική ανάπτυξη της Χαλκίδας και της ευρύτερης περιοχής.

Τόνισε ακόμη ότι από το 1979 που άνοιξε τις πόρτες του, συνεχίζει την προσφορά του στον πολιτισμό, έχοντας αναδειχθεί από αυτό άνθρωποι με πολλές διακρίσεις σήμερα στον τομέα της τέχνης.

Καταλήγοντας ο Δήμαρχος τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή επιδιώκει να αυξήσει τους πολιτιστικούς χώρους , γεγονός που θα συμβάλλει στην περαιτέρω πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου.

Οι δυο εκθέσεις θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι 24 Ιουνίου.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP