Εγκαινιάστηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Χαλκίδας

Δράσεις, Νέα / Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017

Παρουσία πλήθους κόσμου εγκαινιάστηκε το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου το Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας “Η Αρέθουσα” (Α΄φάση). Προηγήθηκε τελετή αγιασμού από τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδας κ. Χρυσόστομο και στη συνέχεια ομιλία από τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Μαρία Ανδρεαδάκη Βλαχάκη και σύντομες παρεμβάσεις από τον Αντιπεριφερειάρχη Φάνη Σπανό, τον Δήμαρχο Χαλκιδέων Χρήστο Παγώνη και τη Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Εύβοιας Παρή Καλαμαρά.

Η Α’ φάση των έργων του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χαλκίδας περιελάμβανε την αποκατάσταση του εργοστασίου οινοπνευματοποιίας “ΑΡΕΘΟΥΣΑ” των αρχών του 20ου αιώνα, μνημείο βιομηχανικής κληρονομιάς που το στεγάζει, καθώς και τη μετατροπή αυτού σε διαχρονικό μουσείο. Επίσης περιελάμβανε τον σχεδιασμό του συνόλου της μόνιμης έκθεσης του μουσείου και την υλοποίηση τμήματος αυτής.

Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης τόνισε ότι είναι όνειρο δεκάδων χρόνων έγινε πραγματικότητα, ευχόμενος σύντομα να ολοκληρωθεί και η δεύτερη φάση των έργων, που περιλαμβάνει την τοποθέτηση και των υπολοίπων εκθεμάτων, έτσι ώστε οι επισκέπτες να γνωρίσουν την ιστορία της περιοχής.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη το Υπουργείο Πολιτισμού και τις Υπηρεσίες του, καθώς και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την αποκατάσταση του κτιρίου και τη μετατροπή του σε Διαχρονικό Μουσείο, εξέφρασε δε την ευχή να δρομολογηθούν σύντομα και τα υπόλοιπα έργα της συνοικίας Αγίας Παρασκευής Χαλκίδας, έτσι ώστε να αναδειχθεί στο σύνολό του το ιστορικό κέντρο της πόλης.

Το πρωί της ίδιας ημέρας έγιναν και τα εγκαίνια της Οικίας Βαϊλου (μπροστά από τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής) και της Παλαίστρας (στην περιοχή του ΔΑΡΙΓΚ).

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP