Εγκαινιάστηκε η Δομή Προσφύγων στη Ριτσώνα

Δράσεις, Νέα / Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

Εγκαινιάστηκε την Τρίτη 22 Νοεμβρίου η ανακαινισμένη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στη Ριτσώνα, στην οποία φιλοξενούνται 160 οικογένειες, μέσα σε οικίσκους και σε καλύτερες πλέον συνθήκες διαβίωσης, αφού καταργήθηκαν οι σκηνές. Η ανακαίνιση της δομής έγινε με τη συνεργασία της Πρεσβείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ελλάδα, της Ερυθράς Ημισελήνου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Στην τελετή τω εγκαινίων παρέστη και ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, μαζί με τον αντιδήμαρχο Αυλίδας Δ. Παπαποστόλου και τον δημοτικό σύμβουλο Κ. Μπαρούτα. Μάλιστα, πριν τα εγκαίνια ο δήμαρχος είχε συζήτηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, στον οποίο ανέφερε ότι ο Δήμος Χαλκιδέων, από την πρώτη ημέρα συνδράμει τις προσπάθειες για την καλύτερη διαβίωση και διαμονή των προσφύγων, παρέχοντας υπηρεσίες στον τομέα της καθαριότητας, της μεταφοράς προσωπικού κ.α. Επίσης ο δήμαρχος μαζί με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννη Μουζάλα επισκέφθηκαν τους οικίσκους που διαμένουν πλέον οι οικογένειες των προσφύγων.
Στη διάρκεια της τελετής ο Χρήστος Παγώνης είχε επίσης συνομιλία με τον υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννη Μπαλάφα, τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνη Αυγερινό και τον πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ελλάδα, Μοχάμεντ Αλαλί.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP