Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το Θαλλασινό Καρναβάλι 2017

Δράσεις, Νέα / Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Στα πλαίσια του σχεδιασμού και κατόπιν των τεχνικών συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν στις 21 & 22 Φεβρουαρίου 2017 στην αίθουσα συνεδριάσεων του «Μέγαρου Κότσικα» , λόγω των δεδομένων της πολύ μεγάλης προσέλευσης θεατών και επισκεπτών της πόλης , κρίνεται αναγκαία η λήψη έκτακτων μέτρων, με σκοπό την καλύτερη δυνατή διοργάνωση τόσο της παρέλασης των πεζοπόρων τμημάτων το Σάββατο 25/2/2017, όσο δε ιδιαίτερα για το Θαλασσινό μας καρναβάλι, την Κυριακή 26/2, στην Χαλκίδα προτείνουμε τις παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Α. Σάββατο 25/2/2017 :

1. Απαγόρευση στάθμευσης οχημάτων από ώρα 08:00 εκατέρωθεν στις οδούς Μιαούλη (από το ύψος της οδού Αποστόλη), Τζιαρντίνι , Φαρμακίδου , Αγ. Γοβιού .

2. Μερική Διακοπή κυκλοφορίας στις οδούς Μιαούλη (από το ύψος της οδού Αποστόλη) , Τζιαρντίνι , Φαρμακίδου (έως την διασταύρωση με τον οδό Κριεζώτου), από ώρα 08:00 έως 13:00 . Εξαιρούνται τα αστικά λεωφορεία, τα ταξί , οχήματα ασφαλείας , οχήματα διοργάνωσης, οχήματα έκτακτης ανάγκης, οχήματα καθαριότητας Δήμου Χαλκιδέων και τα οχήματα τροφοδοσίας καταστημάτων .

3. Ολική Διακοπή κυκλοφορίας στις οδούς Μιαούλη , Τζιαρντίνι , Φαρμακίδου από ώρα 13:00 και την Αγ. Γοβιού από ώρα 13:00 και έως το πέρας της παρέλασης των καρναβαλιστών (υπολογίζεται περίπου στις 18:30).

4. Ολική Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Αβάντων έως Ιατρίδου από ώρα 12:00 έως περίπου τις 23:00. Ουσιαστικά πρόκειται για την πεζοδρόμηση της Αβάντων από το ύψος Αβάντων και Βύρωνος( με εκτροπή οχημάτων στην οδό Κουκούλη προς Νεοφύτου) . Επιτρέπετε η διέλευση των οχημάτων από τις καθέτους στην Αβάντων.

Β. Κυριακή 26/2/2017

1. Δημιουργία δακτυλίου απαγόρευσης κυκλοφορίας , από ώρα 15:30 που περικλείεται από τις οδούς : Κώτσου , Παπαναστασίου, Νεοφύτου, Κατσικογιάννη, Ρεγγούκου, Μιαούλη, Τζιαρντίνι, Φαρμακίδου, και Αγ. Γοβιού, εκτός από Ταξί , οχήματα ασφαλείας , οχήματα εκτάκτης ανάγκης, οχήματα καθαριότητας Δήμου Χαλκιδέων , ταξί και Αστικά .

2. Από τις ανωτέρω αναφερόμενες οδούς απαγορεύεται η κυκλοφορία στις οδούς : Κώτσου, Κατσικογιάννη, Ρεγγούκου, Μιαούλη, Τζιαρντίνι, Φαρμακίδου, και Αγ. Γοβιού.

3. Απαγόρευση κυκλοφορίας στην οδό Λιάσκα και Παπαστρατή ( στην οδό Παπαστρατή επιτρέπεται η διέλευση έως τα γήπεδα του Βούρκου που χρησιμοποιούνται ως χώροι στάθμευσης)

4. Παλαιά Γέφυρα: Διακοπή κυκλοφορίας από ώρα 15:30 και ταυτόχρονος αποκλεισμός με κιγκλιδώματα του Πεζοδρομίου της Βόρειας πλευράς της . Από την ώρα αυτή και μετά στην γέφυρα θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο διέλευση πεζών.

5. ΚΑΝΗΘΟΣ: Απαγόρευση κυκλοφορίας από ώρα 15:30 στις οδούς :

Α) Μακαρίου ( από Γέφυρα έως Αριστοτέλους )

Β) Αριστοτέλους ( από Μακαρίου έως Λουκιανού Καρώνη)

Γ) Μονοδρόμηση Λεωφ. Καραμανλή από παλαιά Γέφυρα έως Διασταύρωση με Νικοδήμου με κατεύθυνση προς Ριτσώνα . Σημείωση κατά το διάστημα αυτό θα δέχεται ροές από τις οδούς Θηβών και Λουκιανού Καρώνη.

Δ) Θηβών ( από το ύψος της Νικοδήμου)

Σημείωση: Η ροή των οχημάτων από Κάνηθο θα πρέπει να γίνεται μέσω Γλύφας και Υψηλής Γέφυρας

Θέσεις Στάθμευσης:

ΚΑΝΗΘΟΣ: Κλειστό Κανήθου και περιμετρικά των οδών αυτού, Ιχθυόσκαλα, οδός Μακαρίου μέχρι ροδιές, σταθμός ΟΣΕ

ΧΑΛΚΙΔΑ: Έναντι διοικητηρίου και περιμετρικά των οδών αυτού προς εγκαταστάσεις τέννις, Ορ. Μακρή, ΚΤΕΛ, Πάρκο Λαού, Κολυμβητήριο, Πάρκο Βούρκου και ποδηλατόδρομο προς καρνάγια, γήπεδα Βούρκου.

Τουριστικά Λεωφορεία : Σε χώρο που θα υποδείξει το Τμήμα Τροχαίας Χαλκίδας , μετά την αποβίβαση / επιβίβαση των επιβατών σε καθορισμένο σημείο.

Τα παραπάνω μέτρα κρίνονται αναγκαία, καθώς η επικοινωνία με πολίτες από όλη την Ελλάδα και εκτός αυτής, η ενημέρωση από την Ένωση Ξενοδόχων για την πληρότητα στο 100%, η επισκεψιμότητα στις σελίδες του Οργανισμού και του Δήμου και γενικά όλο το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί, λαμβάνοντας υπόψη και τα περυσινά δεδομένα, η προσέλευση του κόσμου προβλέπεται να είναι τεράστια και απρόσμενα μαζική για τα δεδομένα και τις δομές της πόλης.

ΙΙ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΛΙΕΩΝ

Στα πλαίσια της καλύτερης δυνατόν διοργάνωσης και συμμετοχής στο «ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 2017», για την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017, όπως και σε σχετική ανακοίνωση που το Λιμεναρχείο έχει εκδώσει, σας γνωρίζουμε ότι από ώρα 18:00 απαγορεύεται η διέλευση παντός πλεούμενου από την παλαιά γέφυρα, τόσο από Νότιο προς Β. Ευβοϊκό, όπως το ίδιο ισχύει και για τα πλεούμενα από το Β. Ευβοϊκό προς τη γέφυρα, τα οποία εφόσον επιθυμούν να συμμετάσχουν ως θεατές και στην παρέλαση με το πέρας της τελετής λήξης του θαλασσινού μας καρναβαλιού, θα πρέπει να βρίσκονται στη θέση τους, στη νοητή γραμμή απαγόρευσης διέλευσης και πλεύσης, που έχει οριστεί και θα ελέγχεται από σκάφη ασφαλείας και του Λιμενικού, από τη προβλήτα Αγ. Νικολάου έως το μέσον της πλαζ Αστέρια.

Για όλα τα ανωτέρω μέτρα, ζητούμε τη συμπαράστασή, την κατανόηση και τη βοήθειά σας, για να προσφέρουμε στην πόλη μας αυτό που της αρμόζει και το θαλασσινό μας καρναβάλι, να αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς και καλής φιλοξενίας!

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP