Έναρξη προγράμματος «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας – Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών» στον Δήμο Χαλκιδέων

Δράσεις, Νέα / Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Δήμος Χαλκιδέων, ενημερώνει ότι ξεκινά σήμερα Τετάρτη 26/9/2018 στη Χαλκίδα, το πρόγραμμα συναντήσεων με θέμα «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας – Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το πρόγραμμα συναντήσεων υλοποιείται με τη συνεργασία Δήμου Χαλκιδέων, ΔΟΑΠΠΕΧ, ΔΟΠΠΑΧ και Εστία γνώσης και Πολιτισμού Χαλκίδας και απευθύνεται σε ομάδες εκπαιδευτικών και γονέων και εφαρμόζεται για έκτο συνεχή χρόνο.
Η στρατηγική της κοινωνιολογικής και ψυχολογικής παρέμβασης επικεντρώνεται:
• Στην κοινωνικοσυναισθηματική κατανόηση
• Στην κοινωνικοσυναισθηματική δημιουργία
• Στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, την ενίσχυση της αυτοαντίληψης, τον επαναπροσδιορισμό των κοινωνικών ρόλων κ.α.
• Στην ενίσχυση των αποτελεσματικών στρατηγικών καταπολέμησης του άγχους.
Η πολύ επιτυχημένη πορεία του προγράμματος μέχρι σήμερα, το μεγάλο ενδιαφέρον των δημοτών και ιδιαίτερα των εκπαιδευτικών, όπως αυτό προκύπτει από τις παρεμβάσεις στο χώρο αυτό, αλλά και οι μεγάλες ανάγκες παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε συνθήκες ραγδαίων κοινωνικών μεταβολών, οικονομικής ανασφάλειας και υψηλής ανεργίας, επιβάλλει την υλοποίηση των συγκεκριμένων προγραμμάτων, με επιπλέον δεδομένο ότι η προαγωγή ψυχικής υγείας, ειδικά στα παιδιά και τους εφήβους, αποτελεί επένδυση για το μέλλον.
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στην Εστία Γνώσης και Πολιτισμού (Κόκκινο Σπίτι) και στην αίθουσα του ΔΟΑΠΠΕΧ Αβάντων 50 (παλαιό Δημαρχείο) κάθε Τετάρτη 18:00 – 20:00μ..
Πληροφορίες για εγγραφές:
Κ. Μαρκόπουλος Γιάννης
Εστία Γνώσης Χαλκίδας
Τηλ.: 2221087860

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP