Ενέργειες του Δήμου Χαλκιδέων σχετικά με την απαλλαγή από Δημοτικά Τέλη και ΕΝ.Φ.Ι.Α. για τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών

Δράσεις, Νέα / Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2020
Ψηφίστηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Χαλκιδέων χθες, Τρίτη 3 Νοεμβρίου, και θα εισαχθεί στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο προς έγκριση, η ενεργοποίηση της ευεργετικής διάταξης του Νόμου 4566/2018, με την οποία προβλέπεται η απαλλαγή από την καταβολή Δημοτικών Φόρων, Δημοτικών Τελών και Τέλους Ακίνητης Περιουσίας, των υπόχρεων που κατοικούν σε περιοχές, οι οποίες έχουν κηρυχθεί αρμοδίως σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω φυσικών καταστροφών.
Η ανωτέρω απαλλαγή από τις συγκεκριμένες υποχρεώσεις αφορά σε ακίνητα που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου και τα οποία, είτε έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, είτε έχουν υποστεί σοβαρές λειτουργικές ζημιές που τα καθιστούν μη κατοικήσιμα.
Επιπρόσθετα, με έγγραφό της η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, αιτήθηκε μείωση της τάξεως του 50%, του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.), για τα ακίνητα που βρίσκονται στις πληγείσες, από τη θεομηνία της 9ης Αυγούστου, περιοχές του Δήμου Χαλκιδέων.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP