Ενημέρωση σχετικά με την οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής, από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτήρια από τις πλημμύρες της 9ης Αυγούστου 2020

Δράσεις, Νέα / Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Δήμος Χαλκιδέων σας ενημερώνει ότι, έχει εκδοθεί Υπουργική Απόφαση με αρ. Πρωτ. Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./6402/Α325/28.8.20(Β’3775), σύμφωνα με την οποία οι πολίτες, των οποίων τα κτήρια επλήγησαν από τις πλημμύρες της 9ης Αυγούστου 2020, μπορούν να καταθέσουν αίτηση για την έκδοση άδειας επισκευής και χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Συγκεκριμένα, για πληγέντα κτήρια που βρίσκονται στις Κοινότητες Αγίου Νικολάου, Βασιλικού, Αφρατίου και Φύλλων της Δημοτικής Ενότητας Ληλαντίων, στην περιοχή Έξω Παναγίτσα της Δημοτικής Ενότητας Χαλκιδέων και στη Δημοτική Ενότητα Νέας Αρτάκης, αρμόδια Υπηρεσία για την κατάθεση των δικαιολογητικών και των αιτήσεων, είναι ο Τομέας Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Τ.Α.Ε.Φ.Κ.) Ανατολικής Αττικής του Υπουργείου Υποδομών (Διεύθυνση: 24ο χλμ. Λ.Μαραθώνος – Διασταύρωση Ραφήνας, Τ.Κ. 19009). Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τη διαδικασία, τα δικαιολογητικά και τους όρους, μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 2294440030 ή ηλεκτρονικά στο taefkaa@ggde.gr.
Η ανωτέρω ενίσχυση αφορά στη χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής στα πληγέντα κτήρια, η οποία συνίσταται:
• από 60% Δωρεάν Κρατική Αρωγή, που χορηγείται από την αρμόδια Υπηρεσία
• από 40% άτοκο δάνειο. που χορηγείται από τα πιστωτικά ιδρύματα.
Η καταληκτική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων προς τον αρμόδιο Τομέα, για έκδοση άδειας επισκευής, με χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής, ορίζεται μέχρι 8 Σεπτεμβρίου 2021. Η αίτηση θα απευθύνεται στον αρμόδιο Τομέα και μπορεί να κατατίθεται στο Δημοτικό Κατάστημα Βασιλικού. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2221351801.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP