Επανασύνδεση ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά του Δήμου Χαλκιδέων

Δράσεις, Νέα / Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2022

Ο Δήμος Χαλκιδέων σας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/124788/2150/28-12-2021 ΚΥΑ (ΦΕΚ 6302/Β/29.12.2021), οι καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, μπορούν να υποβάλουν αίτηση, για την εφάπαξ χορήγηση ειδικού βοηθήματος, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ενεργειακές τους ανάγκες.
Κριτήρια υπαγωγής, σύμφωνα με την ΚΥΑ:
1. Το μέτρο αφορά σε καταναλωτές με ληξιπρόθεσμες οφειλές από λογαριασμούς ρεύματος και να αποσυνδεθούν ή να έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο μέχρι τις 30.06.2022 και να παραμένουν αποσυνδεδεμένοι μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας
2. Η αποσύνδεση παροχής ρεύματος αφορά στην κύρια κατοικία του προς εξέταση δικαιούχου.
3. Δεν πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί επανασύνδεση μέχρι και την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
4. Να ικανοποιούνται τα εισοδηματικά και τα περιουσιακά κριτήρια.
Επισημαίνεται ότι:
➔ Το ειδικό βοήθημα καταβάλλεται από τον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. απευθείας στον τελευταίο Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, όπου εκκρεμούν οι οφειλές του δικαιούχου.
➔ Το ποσό του χορηγούμενου βοηθήματος προσδιορίζεται ανάλογα με το ύψος της συνολικής οφειλής του καταναλωτή προς τον Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας και προς τον ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ.
➔ Το μέρος της οφειλής που δεν καλύπτεται από το βοήθημα, διακανονίζεται και εξοφλείται από τους καταναλωτές σε άτοκες μηνιαίες δόσεις, ο αριθμός των οποίων ορίζεται από τον εκάστοτε Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.
Οι αιτήσεις μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά υποβάλλονται στον Πρωτόκολλο (Δημαρχείο Χαλκίδας, Ληλαντίων και Μεγασθένους, 2ος όροφος).
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 22213 55158, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες από 08:00 έως 14:00.
Επισυνάπτεται το υπόδειγμα της αίτησης, καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Αίτηση επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος_ ΝΕΑ-1 (1)

 

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP