Επίσκεψη στο μουσείο της “Αρέθουσας”

Νέα, Πολιτική, Πολιτισμός / Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016

Μετά από πολλά χρόνια, το παλιό οινοπνευματοποιείο της “ΑΡΕΘΟΥΣΑΣ”, απέκτησε ζωή, λειτουργώντας πλέον ως Αρχαιολογικό Μουσείο της Χαλκίδας.
Άνοιξε τις πύλες της για το κοινό, την Πέμπτη 10 Μαρτίου και μέχρι τον προσεχή Ιούνιο θα ανοίγει κάθε Πέμπτη από 09:00πμ. έως 15:00 και μέσα από περιδιάβαση στον χώρο, οι επισκέπτες θα μπορούν στην παρούσα φάση να δουν την αρχιτεκτονική φυσιογνωμία του κτιρίου και ένα μικρό τμήμα της μόνιμης αρχαιολογικής έκθεσης, που θα λειτουργεί στο Μουσείο.
Σημειώνεται ότι η ΑΡΕΘΟΥΣΑ χαρακτηρίστηκε το 1979 από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, ως έργο τέχνης, που χρειάζεται ειδική προστασία.
Η επισκευή του κτιρίου και η μετατροπή του σε Μουσείο, χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος 2007-2013” και κόστισε περίπου 3.500.000,00 €.
Μεταξύ αυτών που επισκεύθηκαν το Μουσείο της ΑΡΕΘΟΥΣΑΣ την ημέρα που άνοιξε τις πύλες του, ήταν και ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, μαζί με τον αντιδήμαρχο Γ. Μπαντούνα. Μάλιστα ο δήμαρχος χαρακτήρισε ιστορική την ημέρα, αφού ένα ιστορικό κτίριο της Χαλκίδας διασώθηκε και αξιοποιήθηκε κατά τον καλύτερο τρόπο.
Ο Χρήστος Παγώνης μαζί με τον αντιδήμαρχο ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους και στο βιβλίο εντυπώσεων, εξέφρασαν την πλήρη ικανοποίησή τους, που η Χαλκίδα απέκτησε ένα τέτοιο σημαντικό χώρο, όπου ξεδιπλώνονται ιστορίες για την πόλη.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Χαλκιδέων

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP