Επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού στον Δήμο Χαλκιδέων

Δράσεις, Νέα / Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2020

Επίσκεψη στον Δήμο Χαλκιδέων πραγματοποίησε την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα. Λίνα Μενδώνη μαζί με κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού, συνοδευόμενη από την Δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, με σκοπό τη διενέργεια αυτοψιών στους χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Συγκεκριμένα, κατά την επίσκεψή της, συζητήθηκε η αξιοποίηση του ιστορικού κέντρου της Χαλκίδας, ξεκινώντας από το έργο της αποκατάστασης του περιβάλλοντα χώρου του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής, στο οποίο αναμένεται να ολοκληρωθούν τα πολεοδομικά ζητήματα και η σχετική μελέτη. Επιπρόσθετα, δρομολογήθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες για τη δημοπράτηση της ανακατασκευής του εμβληματικού έργου της οικίας στην οδό Παίδων από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, καθώς και η εξέλιξη των εργασιών στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρέθουσας.
Η Δήμαρχος, μεταξύ άλλων, έθεσε στην Υπουργό την ανάγκη ανάδειξης των μεσαιωνικών οχυρώσεων της Χαλκίδας, τμήμα των οποίων διασώζεται εντός της Σχολής Πεζικού Χαλκίδας και την ενημέρωσε ότι κατόπιν συζητήσεων με τον Διοικητή, υπάρχει από κοινού ενδιαφέρον για την έναρξη του έργου αυτού. Επιπλέον, εκδήλωσε το ενδιαφέρον της προστασίας και προβολής του Ιερού της Αυλιδείας Αρτέμιδος στην Αυλίδα και της αναστήλωσης των Δύο Πύργων στην περιοχή του Ληλαντίου. Τέλος, όσον αφορά στο έργο της αποκατάστασης, ανάδειξης, ανάπτυξης και λειτουργικής επανένταξης της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας, ήδη από την προηγούμενη ημέρα είχε εγκριθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Χαλκιδέων και μετά από την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αναμένονται οι υπογραφές, ώστε να προχωρήσει η δημοπράτησή του.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP