Επίσκεψη του Πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στον Δήμο Χαλκιδέων

Δράσεις, Νέα / Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017
Συνάντηση με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ελλάδα, Σουλτάν Μοχάμεντ Αλ Αλί, είχε το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο “Κότσικα” ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την υλική βοήθεια που προσέφερε η Πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, προκειμένου να βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις στο Δημοτικό Γυμναστήριο Βαρέων Αθλημάτων στα “Μακεδονικά” της Χαλκίδας. Στη συνάντηση συμμετείχε και η Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Χαλκιδέων (ΔΟΑΠΠΕΧ), Λίλιαν Ζλακώνη.
Ο Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης ευχαρίστησε τον πρέσβη για τη βοήθειά του και αναφέρθηκε στις φιλικές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στον Δήμο Χαλκιδέων και την Πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τα τελευταία χρόνια. Τόνισε ακόμη ο Δήμαρχος ότι στη Χαλκίδα φιλοξενούνται δεκάδες παιδιά από τα Εμιράτα, τα οποία σπουδάζουν τεχνικοί αεροσκαφών στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία στην Τανάγρα και βοηθούν την τοπική οικονομία. Αναφέρθηκε ακόμη στην πρωτοβουλία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να τοποθετηθούν 100 περίπου προκατασκευασμένοι οικίσκοι στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Ριτσώνα.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Πρέσβη για την ιστορία της Χαλκίδας και γενικότερα του Δήμου Χαλκιδέων, τον ξενάγησε στο Μέγαρο “Κότσικα” και του προσέφερε αναμνηστικά του Δήμου. Ακολούθησε επίσκεψη του Πρέσβη και της συνοδείας του, αλλά και του Δημάρχου και του Αντιπροέδρου του ΔΟΑΠΠΕΧ Κωνσταντίνου Αναγνωστάκη, στο Γυμναστήριο Βαρέων Αθλημάτων. Εκεί υπήρξε μικρό πρόγραμμα επίδειξης από παιδιά του ΓΑΣ Εύβοιας και του Συλλόγου Πάλης και στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των δύο Συλλόγων απένειμαν αναμνηστικές πλακέτες στον Πρέσβη, για τη βοήθεια που παρείχε η Πρεσβεία, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες για τους αθλητές και τις αθλήτριες στο Γυμναστήριο.
Κατά την παραμονή του στη Χαλκίδα, ο Πρέσβης τόνισε μετά άλλων:
“Είναι μεγάλη χαρά για μένα που βρίσκομαι σήμερα εδώ, για να εγκαινιάσουμε αυτό το έργο, το οποίο ευελπιστώ πως θα συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση των συνθηκών προπόνησης των αθλητών και θα έχει θετικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία. Ένα έργο που επιβεβαιώνει την προσήλωση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην ανθρωπιστική αποστολή τους, καθώς και στις αρχές πάνω στις οποίες ιδρύθηκαν.
Τον Δεκέμβριο του 2016, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Αυτού Εξοχότητα Sheikh Khalifa Zayed Al Nahyan ανήγγειλε το 2017 ως “Έτος Δωρεάς”. Το “Έτος Δωρεάς”είναι εμπνευσμένο από τις αξίες της φιλοξενίας και της γενναιοδωρίας που συνδέονται άρρηκτα με την αραβική ταυτότητα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και το παράδειγμα του ιδρυτή της χώρας, Sheikh Zayed bin Sultan Al Nayan. Η έννοια της “προσφοράς” παραμένει σήμερα στις αξίες που θέσπισε ο Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Πρωθυπουργός και Κυβερνήτης του Ντουμπάι, Αυτού Υψηλότητα Sheikh Moxamed bin Rashid Maktoum.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν αναπτυξιακή βοήθεια σε πολλές χώρες του κόσμου. Από την ίδρυση του κράτους, πριν από 46 χρόνια, περίπου 180 χώρες έχουν λάβει παρόμοια βοήθεια. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι μια από τις πιο γενναιόδωρες χώρες στον κόσμο.
Η πρωτοβουλία αυτή, όπως καταλαβαίνετε, έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς φανερώνει τα αισθήματα αλληλεγγύης, ανθρωπισμού και της πολυετούς φιλίας μεταξύ των δύο χωρών. Είναι χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την Ελλάδα και μάλιστα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, δηλαδή την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
Στο σημείο αυτό, θέλω να ευχαριστήσω τον αξιότιμο Δήμαρχο Χαλκιδέων Χρήστο Παγώνη, καθώς και την Πρόεδρο του ΔΟΑΠΠΕΧ Λίλιαν Ζλακώνη για την αμέριστη βοήθεια και συνεργασία που προσέφεραν, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο αυτό”.
Τέλος, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων διαβεβαίωσε ότι οι φιλικές σχέσεις του Δήμου με την Πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, θα συνεχισθούν και θα υπάρξει συνεργασία προς όφελος και των δύο πλευρών.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP