Επιστολή της Δημάρχου Χαλκιδέων στον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, σχετικά με τη χρηματοδότηση δικαιούχων για κάλυψη εκτάκτων αναγκών και αποζημίωσης από προκληθείσες ζημιές από τους διαμένοντες στις μονάδες φιλοξενίας της Ριτσώνας

Νέα / Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020

Επιστολή προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη απέστειλε χθες, Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020, η Δήμαρχος Χαλκιδέων κα Έλενα Βάκα, αιτούμενη τη χρηματοδότηση για κάλυψη εκτάκτων αναγκών και αποζημιώσεων σε κατοίκους της Κοινότητας Βαθέος Αυλίδος, που έχουν υποστεί ζημιές και καταστροφές στις αγροτικές τους καλλιέργειες, από τους διαμένοντες στις μονάδες φιλοξενίας, κατά το διάστημα λειτουργίας της Δομής Φιλοξενίας της Ριτσώνας.
​“Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
​Η Δομή Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών Ριτσώνας στην Κοινότητα Βαθέος Αυλίδος του Δήμου Χαλκιδέων φιλοξενεί περί τα 2.800 άτομα. Καθ’ όλα τα 5 χρόνια λειτουργίας της Δομής έχουν παρουσιαστεί φαινόμενα ζημιών και καταστροφών στις αγροτικές καλλιέργειες της περιοχής.
​Έχουμε προχωρήσει σε σύσταση τριμελούς Επιτροπής Εκτίμησης Ζημιών από τους διαμένοντες στη Δομή Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών Ριτσώνας, όπως προβλέπεται, προκειμένου να καλυφθούν οι σχετικές αποζημιώσεις των πληγέντων. Το συνολικό ποσό ανέρχεται στο ύψος των 85.000 ευρώ και είναι στη διάθεση σας οι αναλυτικές εκθέσεις με τα στοιχεία των δικαιούχων.
​Η ενίσχυση των κατοίκων της περιοχής είναι υψίστης σημασίας και η συνδρομή σας θα είναι αποφασιστική για την στήριξη των πληγέντων δημοτών μας. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις ενέργειες σας. “
#dimoschalkideon #chalkida

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP