Επιτυχημένη ημερίδα με θέμα “Σχολείο και Ναρκωτικά”

Δράσεις, Νέα / Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017

Στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας στη Χαλκίδα, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, με πρωτοβουλία του αναπληρωτή Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας Σταμάτη Βαρδαρού, εκδήλωση με θέμα “Σχολείο και Ναρκωτικά”.
Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη σε πιλοτικό πρόγραμμα παρέμβασης, που περιελάμβανε επιπλέον διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Ν. Εύβοιας.

Σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, τονίζοντας τα εξής:

Τα ναρκωτικά αποτελούν μέρος του φαινομένου της εξάρτησης, μιας διαταραχής που έχει διαχρονικά πολλές διαστάσεις. Θεωρητικά, κάθε άνθρωπος, κάτω από ορισμένες συνθήκες, μπορεί να κάνει κατάχρηση ή να μεταπέσει στην εξάρτηση διαφόρων ουσιών, νόμιμων και μη.
Οι έφηβοι είναι αναμφίσβητητα η πλέον ευαίσθητη ομάδα, σε μια περίοδος της ζωής που οδηγεί στην εξερεύνηση κάθε νέας, κάθε μοντέρνας και (συχνά) ριψοκίνδυνης εμπειρίας. Οι προκλήσεις των ναρκωτικών μπορεί να βρίσκονται παντού: στην κοινωνία, στη σχολική κοινότητα και σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι επίσης γνωστό ότι τα ναρκωτικά δεν βρίσκουν τους νέους. Οι νέοι πηγαίνουν σε αυτά.
Σήμερα, σκοπός όλων των προγραμμάτων πρόληψης είναι η δημιουργία νέων ανθρώπων που δεν θα τα αναζητήσουν. Εφήβων δυνατών, σίγουρων για τον εαυτό τους, που θα έχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις για να “εκτονώσουν” την ενέργεια της ηλικίας τους. Όλα τα προγράμματα εκεί στοχεύουν.

Στον Δήμο Χαλκιδέων εδώ και 20 χρόνια λειτουργεί το Κέντρο Πρόληψης Ναρκωτικών. Οι παρεμβάσεις του Κέντρου, από το 1998 έως σήμερα είναι συνεχείς, σε όλα τα σχολεία της Χαλκίδας και της Εύβοιας, με στελέχη έμπειρα και ειδικά εκπαιδευμένα. Μεγάλη σημασία έχουν και οι παρεμβάσεις όχι μόνο σε μαθητές, αλλά και σε γονείς και σε εκπαιδευτικούς. Από την πλευρά του ο Δήμος προσπαθεί να βελτιώσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μεγαλώνουν αυτά τα παιδιά: βελτίωση των σχολικών δομών, ανάπτυξη χώρων άθλησης και μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και δράσεις κοινωνικές, που σχετίζονται με τα σχολεία.
Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ασφαλή πόλη, με διεξόδους και πολλές εναλλακτικές προτάσεις. Προσπαθούμε να στηρίζουμε το περιβάλλον του εφήβου, τόσο στο σπίτι όσο και στην οικογένεια.
Στην προσπάθειά μας αυτή, είμαστε σίγουροι ότι έχουμε αρωγούς και συμπαραστάτες, όχι μόνο τους γονείς αλλά και ολόκληρη την κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό, χαιρετίζουμε την εξαιρετική πρωτοβουλία του αναπληρωτή Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας και ευχόμαστε κάθε επιτυχία.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP