Έρχεται Νέος Γενικός Κανονισμός για τα Προσωπικά Δεδομένα

Δράσεις, Νέα / Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018

Το θέμα του Νέου Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων, που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από 25 Μαΐου 2018, έθεσε προς συζήτηση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας, την Τρίτη 13 Μαρτίου.

Όπως είπε ο Δήμαρχος, ο Κανονισμός GDPR καθιερώνει ενιαίο νομικό πλαίσιο για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων σε όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ και καθιστά ιδιαίτερα αυστηρό το πλαίσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έτσι πλέον οι Δήμοι υποχρεωτικά και άμεσα θα προχωρήσουν σε αλλαγές στον τρόποι λειτουργίας τους προκειμένου να διασφαλίσουν αυτά τα ζητήματα.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος Χαλκιδέων πρότεινε όπως η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας αντιμετωπίσει συνολικά το θέμα, με εξειδικευμένα προγράμματα για όλους τους Δήμους, τα οποία θα προσφέρουν εκπαίδευση, τεχνικές, νομικές και οργανωτικές λύσεις.

Τόνισε ακόμη ότι σε σχέση με το υφιστάμενο πλαίσιο για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων, στο Νέο Κανονισμό προβλέπονται μεγαλύτερα πρόστιμα, σε περίπτωση παραβίασης αυτών.

Όλα τα παριστάμενα μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς συμφώνησαν ότι το θέμα αυτό είναι ιδιαίτερα σοβαρό και θα πρέπει οι Δήμοι να το αντιμετωπίσουν από κοινού και άμεσα, αφού απαιτούνται σημαντικές δαπάνες για αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας τους.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP